Polar bokkafe – Kari Aga Myklebost presenterer «Gjennem Sibirien» av Fridtjof Nansen

For nøyaktig hundre år siden, i 1913, reiste Fridtjof Nansen gjennom det nordlige og østlige Russland. Han var bedt med av den norske forretningsmannen Jonas Lied som ville starte en nordlig handelsrute mellom Europa og Sibir. Nansen var også invitert av russiske myndigheter til å reise oppover floden Jenisej og med tog øst til Vladivostok. Inntrykkene og erfaringene fra den lange reisa lar Nansen komme til uttrykk i den fascinerende reiseskildringa Gjennem Sibirien fra 1914.

Kari Aga Myklebost har nettopp kommet hjem etter å ha reist i Nansens kjølvann fra Arkhangelsk til Jenisejs munning. Hun er historiker ved Universitetet i Tromsø med russisk nordområdehistorie og norsk/russiske relasjoner som spesialfelt. Blant annet er hun medforfatter av det kommende bokverket «Det asymmetriske naboskap. Norge og Russland 1814–2014».

Norsk Polarinstitutts bibliotek inviterer til litterært påfyll fra kalde strøk! Vi har mange skatter i vår store polarsamling – og vi vil utfordre ulike gjester til å fortelle om ei polarbok. Den kan være ny eller gammel, kort eller lang, men det må handle om Arktis eller Antarktis. Presentasjonen av boka etterfølges av spørsmål og samtale. Bokkafeen er et kveldsarrangement, med salg av vin.

Velkommen til Polar bokkafe!

Når: 05. september 2013 kl. 20.00–23.00
Hvor: Norsk Polarinstitutts bibliotek, Framsenteret