Darwindagen

Bygg din egen tangloppe, bidra til evolusjonstreet og kjenn på kroppen hvordan livet ville vært uten tommeltotter. Årets Darwindag feires med tanglopper i blodet, aktiviteter, utstillinger og fine premier på Polarmuseet søndag 10. februar 14.00 – 16.30.

Hvorfor ser den slik ut? Kom på Polarmuseet og bygg din egen tangloppe! Foto: Anne Helene Tandberg

Men hva har tanglopper med Charles Darwin å gjøre? Charles Darwin (1809 – 1882) var den første som stilte det viktige spørsmålet: hvorfor finnes det så mange forskjellige dyrearter rundt om i verden? Og hvorfor likner noen dyr veldig på hverandre, mens andre ikke likner i det hele tatt?

De samme spørsmålene stilte biologen Anne Helene Tandberg seg, da hun skrev doktorgraden sin om tanglopper. Hvorfor ser tangloppene ut som de gjør? Hvilke smarte løsninger har de utviklet for å tilpasse det kalde havet de lever i? Og hva skjer med tangloppa når havet blir varmere?

Polarmuseet og Havforskningsinsitituttet  ønsker velkommen til alle barn og voksne med tanglopper i blodet søndag 10. februar 14.00 – 16.30. Det blir aktiviteter, utstilling og fine premier. Darwindagen feires selvsagt i tangloppeutstillinga Metopa som kan oppleves på Polarmuseet i disse dager. 

Utstillingen Metopa er basert på Anne Helene Tandbergs doktoravhandling Studies on the amphipod genus Metopa (Stenothoidae): Taxonomy, Ecology, Phylogeny (2011)

Vil du lære mer om Darwin? Sjekk NRK Newton

Starter: 10. februar 2013 kl. 14.00
Slutter: 10. mars 2013 kl. 16.30
Hvor: Polarmuseet
Målgruppe: alle
Ansvarlig:
Legg i kalender