Ulrikke Hornæs Herving

Sosialt arbeid - bachelor Alta

Ulrikke Hornæs Herving

Sosialt arbeid - bachelor Alta
Studentintervjuer

Navn, alder?

Ulrikke Hornæs Herving, 24 år


Hva studerer du?

Sosialt arbeid ved UiT campus Alta.


Hvordan bestemte du deg for hva du skulle studere? Når bestemte du deg?

- Det var ganske tilfeldig at jeg endte opp i Alta. Det stod mellom sykepleien eller sosialt arbeid. Jeg hadde sykepleien på første plass og endte opp med å bytte om på rekkefølgen i siste liten (innen fristen for å bytte rekkefølge). Noe jeg er veldig glad for! Når jeg begynte på studiet var jeg ikke 100% sikker på om det var det jeg ville studere. Det endret seg veldig kjapt og jeg innså at jeg hadde tatt et helt rett valg.

- Jeg hadde tre friår før jeg begynte å studere. I løpet av de årene brukte jeg mye tid på å tenke på hva jeg ville studere. Mens jeg hadde friår jobbet jeg blant annet på sykehjem, på denne tiden fikk jeg litt innsikt i hvordan det er å jobbe med mennesker i blant annet en pleiesituasjon. Jeg har alltid visst at jeg ville jobbe med mennesker, da det er noe jeg syns er givende.

Hvordan er studiehverdagen?

- Studiehverdagen er veldig fin. Det er veldig selvstendig hverdag og man kan velge selv hvordan man strukturer studiehverdagen og velger å disponere tiden sin. Noen velger å delta på all undervisning, mens andre velger en blanding mellom selvstudie og å delta på undervisningen.

Hva har du lyst til å jobbe som?

- Det er jo veldig mye man kan jobbe med som sosionom, og jeg har lyst til å prøve litt forskjellig. Jeg drømmer om å jobbe i psykiatrien, eller å studere mer og bli familieterapeut eller sexolog en gang i fremtiden.

Hva vil du trekke frem som din favoritt-ting ved UiT?

- Jeg syns at det beste med UiT i Alta er at det ikke er en så altfor stor skole. Det er et veldig bra studentmiljø og lett å bli kjent med folk. For meg er det å trives med det sosiale en forutsetning for å trives generelt i hverdagen. Når man er på universitetet er det alltid kjentfolk å snakke med, noe jeg setter stor pris på!

Er du med i noen studentforeninger eller organisasjoner?

- Jeg er styremedlem i FO-Studentene i Alta, som er en organisasjon for sosionomer, barnevernspedagoger, vernepleiere og velferdsvitere. Utenom det er jeg frivillig på Studenthuset City Scene, som er en fin arena for å bli kjent med andre studenter og å danne seg et nettverk. Jeg anbefaler alle å bli frivillig!

Hva gjør du når du ikke studerer?

- Jeg liker å være på farten og være med på det meste. Jeg jobber som frivillig på City Scene Studenthuset, liker å gå tur innimellom og er glad i å være sosial med venner.

Sist endret: 13.05.2020 13.23