Mia Krogstad

Tromsø

Mia Krogstad

Tromsø
Studentintervjuer

Mia Krogstad (26) jobber som driftstekniker med biologisk ansvar i NRS Farming i Finnmark.

— Like ved, eller en litt tung snøscootertur unna, boplassen min på Sørøya.

— Digger å jobbe ute

Jobben til Mia består av å følge opp fôring og fiskehelse på matfiskanlegget. I tillegg har hun ansvar for de teknologiske løsningene produksjonen er avhengig av, sånn som fôringsanlegg, miljøsensorikk og kamerasystem.

— Jeg digger å arbeide utendørs. Jeg synes også det er gøy å kjøre båt og løfte tunge ting med kran. I tillegg får jeg være med å påvirke den spennende utvikla som havbruksnæringa står ovenfor, sier hun.

Endte opp i skitten oljebukse

Da hun skulle velge studie lot hun seg forføre av tanken på hvite uniformer og paraplydrinker på cruise i Karibien.

— Men jeg lot meg inspirere av noen medstudenters erfaringer i havbruket og endte opp i ei skitten oljebukse i Finnmark, sier hun og ler.

Selv om hun synes det var spennende å skrive bacheloroppgave, og fikk fordype seg i emnet hun likte ekstra godt: radarteknologi, var det også utfordrende å studere nautikk.

— Fellesfagene for ingeniører som matematikk og mekanikk, måtte jeg jobbe ekstra hardt med for å komme gjennom pensum, sier Mia.

Et ekstra gir i hverdagen

Men hun fullførte, og har dratt god nytte av utdanningen i jobben hun har i dag. Spesielt lasteoperasjoner og føring av båt.

— Men viktigst av alt: den ingeniørfaglige tenkemåten, som har gjort meg ekstra innovativ, nysgjerrig og løsningsorientert. Et ekstra gir i arbeidshverdagen.

Hun er også glad for å ha studert i Tromsø.

— Jeg trivdes som student der. Det er kort vei til det meste, lett å være sosial, ta fly, og ha en deltidsjobb. Det er lett å gå seg en tur på fjellet, trene på Kraft eller rett og slett ta neste direktebuss til studentboligen min og se på Farmen Kjendis (som vi på nautikk fulgte med på den gangen).

Sist endret: 24.03.2020 13.22