Studentintervjuer

Sandra er sivilingeniør og har studert Energi, klima og miljø. Nå jobber hun som administrativ saksbehandler hos byggefirmaet GK Inneklima i Tromsø. 

Hun er en av mange studenter som gikk rett ut i jobb etter at hun var ferdig med utdannelsen. 

– Tja, jeg hadde vel to dager fri før jeg startet, sier Sandra. 

Hun er administrativ saksbehandler hos GK Inneklima, i en avdeling med fokus på ventilasjon. Hun får forespørsler fra kunder som trenger ventilasjonssystemer, gjør prisanslag for kunden, lager serviceavtaler og er med kunden i hele installasjonsprosessen. Sandra får også prosjektlederkurs gjennom jobben og har begynt å ta del i prosjektledelse. 

– Hvordan får du brukt det du har lært på universitetet i denne jobben? 

– På studiet utvikler du evnen til å lære nye ting hele tiden. Du lærer å skape en strukturert hverdag. 

Sandra har til enhver tid forskjellige arbeidsoppgaver liggende, og jobber på flere prosjekter samtidig. 

– Vi jobber med eksisterende bygg, og bygg som er helt nye. Så det handler om å gi kunden det de er på utkikk etter. Når teknikerne er ferdig med en installasjon eller vedlikehold, får jeg i oppgave å skrive rapport på den utførte jobben. Jeg får hele tiden oppgaver som utvikler seg mer og mer, og det er spennende å være med på hele prosessen. Det er inspirerende å se at prosjekter blir ferdigstilt, og se resultater av eget arbeid på ordentlig, sier hun. 

Fint studiemiljø og godt samhold

Hun forteller at på studiet var de gjennom mange ulike fagfelt, som fysikk, matematikk, geologi, kjemi og programmering. Dette har hjulpet henne i å kunne lære nye ting fort. 

– Jeg var også veldig aktiv i studentforeninger, og det har hjulpet meg med organisatorisk arbeid likt det jeg jobber med i dag.

Sandra forteller også om det sosiale rundt studiet. 

– Det var supersosialt å studere Energi, klima og miljø. Og det var et bra samhold på tvers av kullene, og det var på grunn av linjeforeningen "Ekvilibrium". 

Sandra setter pris på prøve nye ting. Derfor var hun på utveksling to ganger i løpet av studietiden. 

– Jeg var på University of Saskatchwan i Canada og på universitetssenteret på Svalbard, UNIS- 

På utveksling får du mulighet til å oppleve nye kulturer og gjøre ting du vanligvis ikke gjør i Norge. 

– På Svalbard fikk vi dra på scooter-ekskursjoner og jobbet mye med prosjekter i grupper. UNIS har noe å tilby de fleste studieretningene på Energi, klima og miljø, og det er en veldig fin måte å utforske noe nytt i studietiden, sier Sandra. 

Sist endret: 11.02.2020 13.41