Camilla Stormoen

Informatikk, sivilingeniør - master Tromsø

Camilla Stormoen

Informatikk, sivilingeniør - master Tromsø
Studentintervjuer

Camilla Stormoen studerte sivilingeniør i informatikk og gikk ut i 2018. Allerede ved starten av siste studieår hadde Camilla jobbtilbud. I dag jobber hun som IT-konsulent hos Norges Råfisklag. 

Hvilket studie gikk du?
Informatikk, sivilingeniør - master

Hvorfor valgte du dette studiet? 
Valgte det fordi jeg hadde hatt IT som valgfag på videregående og syntes det var ganske gøy å programmere. Dermed ble jeg interessert i å ta en utdanning innen IT. I tillegg hadde jeg hørt at det var stor etterspørsel etter personer med IT-kompetanse, og spesielt da jenter innenfor IT-bransjen.

Hvilken retning gikk du på vgs? 
Studiespesialisering - realfag

Hva syns du var mest spennende og mest utfordrende med utdanningen? 
Det mest utfordrende med utdanningen var at det var mye arbeid og innleveringer, spesielt når man ikke hadde så mye erfaring med programmering i starten. Samtidig fikk man veldig god veiledning og hjelp av både forelesere, hjelpelærere/TA (Teaching Assistants) og medstudenter som gjorde at man alltid kom i mål.
Noe av det som var spennende var at man hadde mange ulike fag og så bratt læringskurve at man følte man lærte relevante ting fra starten av studiet.
Det som var mest spennende var de to siste master årene når man virkelig fikk bruk for det man hadde lært de tre første årene. Obligatoriske oppgaver var mye mer opp til en selv hvordan man ville løse kontra tidlige år.

Hvordan var det å ta utdanningen din på UiT? 
Jeg er veldig fornøyd med å ta utdanning på UiT! IFI har utrolig flinke forelesere som alltid hadde døren åpen hvis det var noe man lurte på eller trengte hjelp til. Kullet jeg startet å studere med var også en trivelig gjeng som gjorde dagene morsomme og lærerike på datalaben. 
Vi hadde også ofte bedriftspresentasjoner fra ulike selskap som tok oss med på workshops og pizza for å bli bedre kjent med oss, og vi dem.

Hva syns du om Tromsø som studentby?
Tromsø som studentby er fantastisk. Ettersom «alt» (UiT, UNN, Jekta, sentrum, Lysløypa) ligger på selve øya er det så enkelt å komme seg fra sted til sted. Samtidig har man utrolig kort vei til fjell og naturen om man er interessert i det.

Hvordan var overgangen fra studie til jobb? 
Synes overgangen fra studie til jobb gikk ganske greit ettersom jeg fikk et internship hos Norges Råfisklag siste året jeg skrev masteren min. Det gjorde det mye enklere med overgang i og med at jeg allerede hadde fått erfaring innad i bedriften når jeg takket ja til en fulltidsstilling hos dem.

Hvor jobber du, hvilken stilling, hva består jobben av? 
Er IT-konsulent i Norges Råfisklag. Jobben består av utvikling/programmering av program og nettsider som både er brukt av ansatte i bedriften og av eksterne parter slik som fiskere, kjøpere og andre parter. I tillegg holder jeg på med Power BI for analyse av data, it-support til kollegaer og eksterne og diverse andre prosjekter innad i bedriften.

Hva er mest spennende med jobben? 
Det mest spennende er at det skjer så utrolig mye forskjellig på jobben – både innad i IT-avdelingen, men også generelt i bedriften. Det er alltid nye oppgaver og problemstillinger som oppstår som må implementeres, så hver dag kan være annerledes.

Hvilken del av utdanningen din syns du er mest nyttig i den jobben du har nå? 
Det må være den helhetlige delen man får på studiet om hvordan ting henger sammen og fungerer. Når man først har fått en basiskunnskap og forståelse, er det mye lettere å bygge kunnskapen videre.

Hva liker du å gjøre på fritiden? 
På fritiden er jeg glad i å trene, gå/stå på ski, henge med venner og være ute i naturen – enten på fjelltur eller jakt.

Sist endret: 29.11.2019 11.23