Nikolai Åsen Magnussen

Informatikk, sivilingeniør - master Tromsø

Nikolai Åsen Magnussen

Informatikk, sivilingeniør - master Tromsø
Studentintervjuer

Nikolai Åsen Magnussen gikk ut i 2019 som sivilingeniør i informatikk. Han jobber nå i Forsvaret som overingeniør. I 2017 ble Nikolai Norges beste cybersikkerhetsekspert med prisen Master of Cyber Security, og har vunnet 1. plass på The Gatherings hacke-konkurranse fire ganger! 

Hvilket studie gikk du?
Informatikk siving (nå: spesialisering i datamaskinsystemer).

Hvorfor valgte du dette studiet?
Fordi jeg har alltid vært interessant i ny teknologi, og datamaskiner generelt. Ble eksponert for litt programmering både på fritiden og på videregående skole.

Hvilken retning gikk du på vgs?
Elektro grunnkurs og data og elektronikk, med påfølgende påbygg til studiekompetanse.

Hva syns du var mest spennende og mest utfordrende med utdanningen?
De nye konseptene og måten å tenke på vår veldig ny og utfordrende. Det mest givende og spennende var når man endelig fikk list et problem en har sittet med over lang tid!

Hvordan var det å ta utdanningen din på UiT?
UiT var et fantastisk sted å studere, og det var gode muligheter for å utfolde seg og engasjere seg både faglig, frivillig og administrativt. Sannsynligvis på grunn av størrelsen. Også fantastiske muligheter for å bli kjent med studenter på andre kull og de vitenskapelig ansatte.

Hva syns du om Tromsø som studentby?
Tromsø som by var veldig fin; stor nok til å ha et rikt liv og liten nok til at du kan komme deg hvor som helst på kort tid.

Hvordan var overgangen fra studie til jobb?
Overgangen fra studie til jobb var veldig fin og gikk glatt. Jeg hadde jobb rundt et halvt år før jeg var ferdig med studiet.

Hvor jobber du, hvilken stilling, hva består jobben av?
Jeg jobber for tiden i Forsvaret som overingeniør. Jeg kan ikke si stort om hva jobben består av, foruten at jeg jobber med datasikkerhet.

Hva er mest spennende med jobben?
Jeg skulle gjerne skrevet noe om hva som er spennende, men det er gradert. Dog koser jeg meg og gleder meg helt fantastisk til å gå på jobb hver eneste dag for å gjøre det jeg veldig gjerne ville gjort selv om jeg ikke hadde fått (godt) betalt for det!

Hvilken del av utdanningen din syns du er mest nyttig i den jobben du har nå?
Problemløsning, kreativ tenking, det at jeg lærte meg å programmere veldig godt, og at jeg lærte meg å lære meg nye ting raskt, både av teknologi generelt og programmeringstemaer spesielt.

Hva liker du å gjøre på fritiden?
På fritiden liker jeg å trene styrkeløft, delta på CTF-konkurranser (hackekonkurranser), programmere, lese bøker (spesielt Knausgård og King), bare sitte og prate med venner, og spille dataspill.

Sist endret: 29.11.2019 11.20