Thomas Soleng

Informatikk - bachelor Tromsø

Thomas Soleng

Informatikk - bachelor Tromsø
Studentintervjuer

Thomas studerte bachelor i informatikk, og jobber nå som infrastruktur ingeniør i Sopra Steria, en av de største IT-konsulentselskapene i landet. 

Hvilket studie gikk du? 
Bachelor i Informatikk

Hvorfor valgte du dette studiet?
Jeg har lenge vært klar over at jeg vil jobbe med teknologi og mennesker. Ønsket også å flytte til Tromsø for å se hvordan det var å bo i Nordens Paris. Når jeg så på hvilke studier Tromsø hadde å tilby falt valget raskt på Informatikk, når fokuset er så stort på teknologi.

Hvilken retning gikk du på vgs? 
Realfag med valgfagene IT1, IT2, entreprenørskap, sosiologi og sosialantropologi.

Hva syns du var mest spennende og mest utfordrende med utdanningen?
Noe av det mest spennende med utdanningen er at den er veldig praktisk. Det er mye programmering og man er innom mange felter innen teknologi, som gjør studiet veldig tilpasset hva arbeidsmarkedet ønsker man skal kunne etter å ha studert. Denne kunnskapen er ikke gratis, så det ble mange sene kvelder med frustrasjon og vurderinger om studiet var verdt det. Svaret er ja.

Hvordan var det å ta utdanningen din på UiT? 
Det var fantastisk! UiT har så mye å tilby bare man sier ja. Om man liker å feste er livet på byen enestående, om man liker politikk står de studentpolitiske listene i kø for å få deg med på laget, om ikke det er nok så finnes det et hav av andre muligheter for å fylle hverdagen.

Hva syns du om Tromsø som studentby?
Universitetet, butikker og sentrum er nærme. Kollektivtilbudet tilfredstiller og fjellene rundt Tromsøya gjør at Tromsø som studentby er noe helt for seg selv.

Hvordan var overgangen fra studie til jobb? 
På studiet løste vi konstant nye problemer i innleveringene. Dette er ikke ulikt jobben min. Derfor har overgangen gått veldig fint.

Hvor jobber du, hvilken stilling, hva består jobben av? 
Arbeidsplassen min er Sopra Steria som er en av de største IT-konsulentselskapene i Norge. De er en ende til ende leverandør, som tilbyr alt fra ide med alt i mellom til forvaltning. Stillingen min er Infrastruktur Ingeniør. Det jeg jobber med er å sette opp overvåking av nettverk, servere og applikasjoner.

Hva er mest spennende med jobben? 
Det er ofte noe nytt og spennende som skjer siden Sopra Steria har mange store og kjente kunder. Jeg har allerede vært innom flere prosjekter som har gått ut på sjekke ut ny teknologi, kartlegge kundens behov og hjelpe kunder å få hva de ønsker. 

Hvilken del av utdanningen din syns du er mest nyttig i den jobben du har nå?
Den praktiske delen. Under studiet klarte jeg ikke helt å se hvor relevant studiet mitt faktisk var for en fremtidig jobb. Det er så godt som ingenting av det obligatoriske som ikke har vært nyttig.

Hva liker du å gjøre på fritiden? 
Har interesser innenfor det meste, så jeg liker veldig godt å få ny kunnskap. Hører på lydbok daglig og kan bruke timer på å lese om noe nytt og interessant. Utenom dette liker jeg selvfølgelig å være med venner og delta på noe sosialt.

Sist endret: 29.11.2019 11.12