Cecilie studerer bachelor i sykepleie ved UiT Norges arktiske universitet i Narvik, noe hun har drømt om siden barndommen.
Mange tar et friår før de kaster seg ut i livet som student, men Cecilie så ikke vitsen med å vente når hun visste hva hun ville bli. Derfor pakket hun kofferten og flyttet til Narvik etter at hun var uteksaminert fra Halden videregående.
- Jeg hadde bestemt meg for hva jeg ville og hvor jeg ville gå, og da ga det på en måte ikke mening å vente. I tillegg ville jeg være sikker på at jeg hadde en sjanse til på å søke med førstegangsvitnemålet mitt, i tilfelle jeg fant ut at sykepleien ikke var noe for meg.
Utradisjonelt valg av studiested
UiT i Narvik var førstevalget til Cecilie, noe mange kanskje ville omtalt som utradisjonelt da hun er ifra Halden. For Cecilie var det ikke det. Sykepleie ved UiT i Narvik er den eneste linjen i Norge som tilbyr villmarks-medisin, noe som var avgjørende for Cecilie sitt valg av studiested.
- Når rett skal være rett het det faktisk Høyskolen i Narvik (HIN) da jeg begynte i 2015, så det var faktisk HiN som var førstevalget mitt. For meg var det faget som «solgte» skolen, og i dag er jeg veldig glad for at jeg gikk så dypt inn i studie og fag før jeg bestemte meg. Mange velger sted, jeg valgte fag, og det angrer jeg ikke på i dag.
Cecilie går nå tredje året på bacheloren og har nettopp hatt undervisning i villmarks-medisin og konstaterer bestemt at hun er veldig fornøyd med at hun undersøkte så grundig før hun valgte sted og linje.
Villmarks-medisin er garantert ett av mine favorittfag gjennom hele studietiden.
- Vi har lært om alt fra behandling av høydesyke og snøskred, til hvordan man stabiliserer nakker og brudd. Dette faget har vært superspennende og det er jo i tillegg supernyttig å ta med seg videre inn i yrket som sykepleier, sier hun engasjert.
Nært studentmiljø
Hvis vi ser bort i fra villmarks-medisinfaget, er Cecilie veldig glad i det nære studentmiljøet på UiT i Narvik hvor alle kjenner alle, både lærere og studenter. Hun er også veldig glad for at terskelen for å gå på kontoret til underviserne er lav, noe hun setter stor pris på.
- Jeg føler at når jeg går i gangene på skolen så har jeg sett de fleste studentene før, og at jeg kjenner mange av dem, uansett hvilken studieretning de tar. Alle lærerne kjenner deg også, noe som gir en helt spesiell dynamikk mellom student og underviser; du får mye lettere tilbakemelding på hva du bør jobbe videre med eller hva du gjør bra.
Intensiv og variert studiehverdag
Studiehverdagen betegner hun som intensiv og veldig variert. Mange fag samtidig gjør timeplanen ganske full til tider, noe Cecilie konstaterer at hun trives godt med. Eksamenene er også mer spredt utover året enn ved mange andre studier.
- Fagene våre bygger på hverandre. Det vil si at før jeg kan ha det faget som kommer senere i semesteret, så må jeg først fullføre det jeg har startet på. Det høres kanskje rart ut for noen, men det er jo ganske naturlig at du ikke kan lære om sykdom i ett organ før du har lært om organet i seg selv. Det har resultert i ganske brede eksamensperioder, men samtidig er det deilig å slippe den intensive eksamensperioden mange andre har.
Cecilie forteller om en variert studiehverdag med teoretiske fag i auditorier, samt praktisk undervisning i ferdighetslabber. I ferdighetslabben møter de opp i full uniform og øver seg på prosedyrene de skal utføre når de er ferdigutdannede.
- Det er morsomt og spennende, dessuten er det veldig betryggende å vite at du har gjort en prosedyre før du skal ut i praksis, spesielt første gang.
Drømmejobben
Drømmejobben er selvfølgelig sykepleier, om hun vil ta noen spesialisering er hun usikker på. Men hun erkjenner at hun vil jobbe noen år før hun eventuelt tar videreutdanning.
- Jeg har ingen spesifikk plan ennå, men som sykepleier har du veldig mange forskjellige retninger du kan gå. Jeg tror operasjons-, pediatri- og nyfødtsykepleier er de jeg har tenkt mest på de siste årene.
Hovedtillitsvalgt for instituttet
Cecilie er engasjert og interessert i det som skjer på studiet og forteller at hun har verv som hovedtillitsvalgt for Instituttet for helse- og omsorgsfag, og at hun har sittet i Campustinget i Narvik to år på rad.
- Jeg har også deltatt på noen praksisrådsmøter som studentrepresentant. Det er godt og ha noe å henge fingrene i, smiler hun.
Cecilie er en sosial person som liker å være sammen med andre på fritiden. Hun er også kunstnerisk og liker å tegne og male.
- Dessuten deltar jeg på det jeg kan av skolearrangementer, for i Narvik er de flinke til å arrangere ting! Jeg har også fått en økt interesse for å gå turer i naturen etter å ha hatt faget Villmarks-medisin, og her i Narvik er jo forholdene perfekte for det gliser hun.
Andre studenthistorier
Ceselia Høyvik Rokne
Fiskeri- og havbruksvitenskap - bachelor
Tromsø
Arbeidsliv
Mads Martinsen
Fiskeri- og havbruksvitenskap - master
Tromsø
Arbeidsliv
Tove Holmström
Indigenous Studies - master
Tromsø
Arbeidsliv