Eskil Magnus Andreassen

Musikk 1 Tromsø

Eskil Magnus Andreassen

Musikk 1 Tromsø
Studentintervjuer

Eskil startet på to ulike studier før han bestemte seg for å følge hjertet. Nå skal han bli musiker.

Eskil Magnus Andreassen er Tromsøværing på sin hals, og vurderte aldri å flytte hjemmefra da han skulle begynne å studere. Han synes han har alt han trenger i Tromsø.

Måtte følge hjertet

Eskil tok studiespesialiserende på videregående, og hadde ett års pause for å jobbe litt før han søkte seg inn på høyere utdanning.

- Jeg er vant til å prate foran folk, og har jobbet mye som instruktør, så jeg tenkte derfor at lektorutdanningen ville passe for meg.

Han ble fort umotivert av fag som han egentlig ikke syns var interessante, og bestemte seg for å slutte på studiet.

- Jeg ga studiene et nytt forsøk året etter, og da begynte jeg på økonomi og administrasjon.

Også der merket han fort at det egentlig ikke var noe for han.

- Til slutt måtte jeg bare være ærlig med meg selv, det er jo musikk jeg vil holde på med.

Han startet derfor på musikk 1, et studie med 30 studiepoeng som tilbys av UiT Norges arktiske universitet i Tromsø. Eskil beskriver studiet som veldig variert, hvor man lærer om både musikkteori, pedagogikk og didaktikk.

- Det som er spesielt med studiet er at alle skal innom alt. Hvis du har sang som instrument, så skal du lære deg for eksempel gitar og piano i tillegg.

Han mener dette gjør at alle som tar studiet stiller sterkt, fordi du får kjennskap til andre instrumenter enn bare ditt eget.

Vil bli rockestjerne

Studiet er delt inn i to sjangre, klassisk og rytmisk. Når du starter på studiet velger du en sjanger, og så fokuserer studiet på retningen du har valgt. Eskil valgte rytmisk.

- Jeg er glad i rock og vil jo bli rockestjerne, sier han med et smil om munnen.

På bakgrunn av året med musikk 1, skal han nå søke seg inn på musikkutøving – fagstudium. Det er et fireårig bachelorstudium som kvalifiserer for jobber som utøvende musiker eller pedagog i ulike musikalske sammenhenger. For å komme inn er det både en teoretisk og en praktisk opptaksprøve. Siden Eskil ikke hadde musikk og musikkteori på videregående, synes han at studiet i musikk 1 har gitt han den kunnskapen han trengte for å søke seg videre på musikkutøving.

Musikk over hele linja

Musikken er som en rød tråd i livet til Eskil. På fritiden holder han også på med musikk. Han er med i Mannskoret ved UiT og er involvert med sang av ulike slag i revyer.

Musikkinteressen gjenspeiles også i deltidsjobben. Eskil jobber som bartender på Blå Rock, Tromsøs egen rockebar.

Når han blir spurt om hva han vil jobbe som når han er ferdig å studere lyser hele han opp i et stort smil.

- Jeg vil bli musiker, sier han uten å nøle.

Han er nå helt sikker på valget sitt, og tror at det er fullt mulig å livnære seg som musiker, bare man har lidenskap nok. 

 

Sist endret: 13.11.2019 11.02