Karoline Ingebrigsten

Energi, klima og miljø, sivilingeniør - master Tromsø

Karoline Ingebrigsten

Energi, klima og miljø, sivilingeniør - master Tromsø
Studentintervjuer

For noen er utdanningsvalget veldig enkelt. Karoline har alltid vært opptatt av jordkloden vår og bestemte seg allerede i niende klasse for at hun ville studere noe innenfor klima og miljø.

Noen er svært klimabevisst av natur, noen blir det i løpet av livet. Studiet til Karoline Ingebrigsten har ført til at hun har blitt enda mer opptatt av egne klimaavtrykk, men interessen har alltid vært der. Allerede i niende klasse begynte hun å utforske hva hun ville studere, og fant utdanninger innenfor klima og miljø.

Fordi hun var så fast bestemt på hva hun ville bli tok hun seg et friår etter videregående, for å tjene litt ekstra penger til studenttilværelsen og få en liten pustepause fra skolen.

Sikker på valget

Karoline er fra Tromsø, og valgte å studere i egen by. Hun var åpen for å flytte og utforsket utdanninger i andre byer også, men fant det hun ville studere ved UiT Norges arktiske universitet i Tromsø.

- Jeg var veldig sikker på hva jeg ville, og søkte og sammenlignet ulike studier innenfor klima og miljø. Til slutt falt valget på energi, klima og miljø ved UiT fordi det var litt mer varierte fag, og fordi jeg kunne spesialisere meg på fornybar energi de siste studieårene.

Karoline beskriver studiehverdagen som hektisk og veldig variert.

- Vi har mye fysikk og matte, og litt geologi og kjemi. Det er et veldig bredt kunnskapsområde med mange muligheter.

Over gjennomsnittet opptatt av miljøet

Man merker fort at Karoline er over gjennomsnittet opptatt av både klima og miljø. I løpet av de tre siste årene av studiet har hun også fått en voksende interesse for hva hun selv kan gjøre for å utgjøre en forskjell.

Hun bruker så lite plast som mulig og har begynt å utforske hvordan hun kan lage sin egen tannkrem. I tillegg er hun veganer og har et plantebasert kosthold.

- Å være opptatt av klima og miljø er en felles interesse for mange i klassen. Vi er opptatt av sortering og små ting vi kan gjøre for jordkloden. Man kan godt si vi blir litt miljøskadet av studiet, smiler hun.

Godt studentmiljø

Karoline trekker frem det gode studentmiljøet ved UiT som en av fordelene ved å studere her.

- Vi har veldig godt miljø på studiet vårt, og linjeforeningen er flink til å arrangere ulike aktiviteter og tilstelninger for oss.

De har blant annet vært på bowling, hatt rebus, og til og med dratt til Svalbard på studietur. Det blir også veldig sosialt fordi arrangementene er på tvers av kullene, så de får venner fra hele studiet og ikke bare sin egen klasse.

Allerede på plass i jobbmarkedet

Karoline er snart ferdig med masteroppgaven sin, og da slipper hun å stresse med å få seg jobb. Hun har allerede sikret seg fast jobb i SINTEF i Trondheim. Der skal hun jobbe som forsker på smarte strømnett. Hun er egentlig godt etablert i Tromsø med hus, campingvogn og hytte, men setter kursen mot Trondheim. 

-Drømmejobben var hos SINTEF, og jeg måtte jo søke. Da jeg fikk den kunne jeg ikke gjøre noe annet enn å takke ja, avslutter hun smilende.

Sist endret: 05.11.2019 11.06