Iben Bones

Barnevern - bachelor Harstad

Iben Bones

Barnevern - bachelor Harstad
Studentintervjuer

Noen trenger lengre tid enn andre for å bestemme seg for studieretning, en av disse er Iben Bones. Etter å ha jobbet på flyplass i to år innså Iben at hun trengte større utfordringer, og for henne var dette barnevern.

– Jeg ble frarådet av mange å ta friår før jeg startet på studiene, for de mente det ville være vanskelig å gå fra fast jobb og til livet som student med trangere økonomi og ansvar for egen læring. Jeg hadde derimot bestemt meg, det var barnevernspedagog jeg skulle bli. 

Bestemte seg noen timer før fristen

Iben omtaler seg selv som en spontan kontrollfreak og forteller at hun leste mye om barnevern før hun var hundre prosent sikker på at det var det rette for henne. Bare noen timer før søknadsfristen gikk ut, bestemte hun seg for å hoppe i det, og søke seg inn. Et valg hun ikke angrer på i dag.

– Til tross for at jeg trivdes utrolig godt i jobben min på Evenes, trengte jeg nye utfordringer. Jeg hadde i tillegg ett brennende ønske om å jobbe med mennesker på et annet nivå. Jeg forstod at neste steg var studier, smiler hun.

Hektisk og givende studiehverdag

Da hun skulle begynne på studiene var det aldri noen tvil om at det var UiT og Harstad hun skulle velge.

– Jeg bodde i Bjerkvik fra før og hadde ingen behov for å flytte til noen stor by. Jeg flyttet med andre ord kun en time unna Bjerkvik, noe som passet meg utmerket.

Iben forteller om en hektisk, givende og variert studiehverdag. Mange forelesninger, seminar og utrolig mye pensum gjør hverdagen intens, men det plager henne ikke. På dager uten forelesninger rekker hun også å hente seg inn og forberede seg til de kommende forelesningene.

– Det er ikke alle forelesningene som er obligatoriske, men dersom man ønsker å gjøre det bra, er det en fordel å være tilstede på all undervisning. En god dose selvdisiplin er derfor ingen dum ting å ha med seg inn i hverdagen som student.

På spørsmål om hva hun vil jobbe som når hun er ferdig utdannet, forteller hun at hun jobber på barnevernsinstitusjon og trives godt med det. Hun kunne også tenke seg å jobbe som saksbehandler i barnevernstjenesten.

– Jeg kunne egentlig tenkt meg å jobbe med alt! På den annen side trives jeg godt der jeg jobber nå og har ingen behov for å bytte jobb. Alt til sin tid, for jeg er ennå ung og har god tid til å gjøre mye forskjellig.

Fellesskapet er det beste

Iben forteller at hun liker felleskapet ved UiT utrolig godt og føler seg som en del av et stort fellesskap.

– Det er godt å kjenne på! Det er også mye spennende som skjer på de forskjellige universitetsområdene, og det er lav terskel for å delta på ting ved andre studiesteder. Jeg har for eksempel vært på konsert på studenthuset Driv i Tromsø flere ganger.

Det Iben liker best med Harstad, er at det skjer noe hele tiden. I tillegg liker hun at studenthuset Ludo arrangerer mange konserter, at de har kaffebar med tidenes utsikt, og kulturhus rett i nærheten. Dessuten er det lille miljøet på campus veldig positivt, spesielt at det er kort vei til forelesere og medstudenter.

– Det er et fint miljø, og det er enkelt å bli kjent med andre studenter og knytte bekjentskaper ellers i byen.

Glad i friluftsliv

Iben er en særdeles hektisk person som alltid føler at hun har noe hun burde gjøre. Ikke bare jobber hun på barnevernsinstitusjon, men hun er også en av studentene i UiTstudent. Det er et prosjekt hvor studenter viser sin studiehverdag i sosiale medier.

– På fritiden trener jeg en del. I tillegg elsker jeg fjellturer på sommeren, ski på vinteren og bare det å være ute i naturen med god musikk på ørene. Det er noe fantastisk befriende med å være ute i naturen når hverdagen ellers foregår bak en skjerm, eller i en bok.

Ved UiT kan man studere barnevern i Alta, Harstad og Tromsø (deltid). 

Sist endret: 05.11.2019 13.49