UiT-studenter

Hvorfor skal du velge UiT?

Populære og unike studier, en rekke utvekslingsmuligheter, et inkluderende studentmiljø, og kort vei til kulturopplevelser og storslått natur – det er noe av det som gjør UiT til et godt sted å være student. Les mer om studentlivet her hos oss!

Les mer

Vi tilrettelegger for at alle våre studenter får god oppfølging og blir ivaretatt gjennom mentorordninger, tett faglig oppfølging og sosiale tiltak, også i perioder med digital undervisning.

Student leter etter bøker i bibliotekreoler

Velg mellom over 160 studier

UiT tilbyr studieprogrammer innenfor en rekke fagområder. Du kan søke både bachelorgrad, mastergrad og årsstudier. Bla deg gjennom det store utvalget vi tilbyr, og se om du finner studiet som passer for deg!

Bla gjennom studier

Tett på alt du trenger

Det globale i det lokale

UiT er verdens nordligste universitet, og det fjerde største i Norge. Her er du tett på naturen, og tett på næringslivet - et grunnlag som setter premisset for det gode fagmiljøet.

Les mer

Tett på samfunnet

Spenner du på deg skiene, kan du ta turen rett til campus, mens Nordlyset danser over himmelen og stjernene glitrer over hodet på deg. Hva mer kan man be om?

Les mer

Møt studentene våre

Møt noen av studentene våre, og les historien om hvorfor de valgte UiT.

Les mer

Veien hjem til nord

Studievalget til Emma Wu (22) er kanskje litt annerledes enn det vennene hennes har valgt; etter noen år i Oslo valgte Harstad-jenta å flytte «hjem» igjen for å studere ved UiT.

Les mer

Reisen til nordlyset

Marie Primdahl (22) fra Kristiansand ble overbevist om å flytte langt vekk fra Sørlandet. Nå studerer hun psykologi ved UiT i Tromsø, og byen har vist seg å bli et hjem.

Les mer

Praktisk informasjon

Søking og opptak

Her finner du svar på alt du lurer på om søknadsprosessen. For eksempel hvilken dokumentasjon du må sende inn, når du får svar på søknaden og når studiene starter.  

Les mer

Studiesteder

Bli kjent med studiestedene våre fra Mo i Rana i sør til Svalbard i nord. 

Les mer

Bolig

Få tips til hvordan du skaffer deg et sted å bo, enten du vil bo i studentbolig eller leie privat.

Les mer

Slik tar du et godt utdanningsvalg

Synes du det er vanskelig å velge utdanning? Vår psykologspesialist forklarer hvordan hjernen vår fungerer i valgsituasjoner, og gir deg råd for å ta gode valg.

Les mer

Tinas råd til nye studenter i koronatiden

Tina Julie Vollan (25) nærmer seg slutten av bachelorstudiet ved UiT og har ett råd til deg som skal begynne å studere midt i pandemien: – Studér, og delta på mest mulig!

Les mer

Bli enda bedre kjent med studielivet i nord

Bilde fra Instagram
Bilde fra Instagram
Bilde fra Instagram
Bilde fra Instagram
Bilde fra Instagram
Bilde fra Instagram
Bilde fra Instagram
Bilde fra Instagram
Bilde fra Instagram