Kvalens vandring

Knølkval finnes i alle verdenshav og gjør de lengste vandringene av alle pattedyr i verden. Avstandene kan være hele 8000 km eller mer! Vandringene er oftest mellom spiseområder i mer arktiske strøk og parrings- og fødeområder i tropene. I Nord-Atlanteren spiser knølkvalene ofte i arkiske strøk om sommeren og høsten, og man finner dem i områder helt nord av Svalbard. På senvinteren drar kvalene til Karibien eller Vest-Afrika for å parre seg eller føde unger. På veien sørover har knølkvalene i de siste årene gjort et 2-3 måneders stopp i fjordene utenfor Troms for å spise på overvintrende sild. Da gjør de seg enda fetere og mer forberedt på den lange vandringen sørover.



Ansvarlig for siden: Audun Rikardsen
Sist oppdatert: 10.02.2017 12:46
Skip to main content