Whaletrack

Etter å ha tilbrakt 2-3 måneder i fjordene utenfor Tromsø, er nå flere av de satellittmerkede knølkvalene på vei sørover, men i ulikt tempo. Hvor er de på vei og hvem kommer først?

Lenke til fullskjerm versjon av whaletracking


Ansvarlig for prosjektet: Audun Rikardsen

De sist registrerte satellittmerkede knølkvalene:

#166142 er oppkalt etter Martin Biuws sønn Daniel. Kvalen er observert i Tromsø de fire siste årene. Kvalen ble merket i Kaldfjord 04.01.17, og startet i februar en vandring sørover langs kysten av Norge. Foto: Audun Rikardsen.  
#166143 er oppkalt etter journalist Egon Holstad som var med på merkingen. Kvalen er observert i Tromsø de fem siste årene. Den ble merket i Kaldfjord 04.01.17 og har siden midten av januar vandret sørover. I midten av februar er kvalen ca halvveis på vei mot Karibien. Foto: Fredrik Broms.
#166149 er oppkalt etter Audun Rikardsens datter Saga. Kvalen er observert i Tromsø kun denne vinteren, og ble merket i Ersfjord 11.01.17. Per midten av februar ser den ikke ut til å planer om å vandre sørover, men har i en lengre periode trolig beitet sild i havområdet utenfor Nord-Troms. Foto: Markus Dreyer.
#166150 er oppkalt etter Fredrik Broms som var med å merke den. Den er observert i Tromsø de fire siste årene. Kvalen ble merket i Vengsøyfjorden 05.01.17. Den startet sin vandring i begynnelsen av februar og passerer trolig Færøyene i midten av februar. Foto: Audun Rikardsen.

Skip to main content