Skibotn feltstasjon

Universitetet i Tromsø bygde i årene 1980–82 en feltstasjon for bruk til en rekke av naturfagene som biologi, geologi, botanikk, fysikk og astrofysikk.

Skibotn feltstasjon

Stasjonen brukes til kurs og seminarer for enheter ved universitetet. Foreninger med tilknytning til Universitetet i Tromsø kan bruke stasjonen. Det er også adgang for videregående skoler å ha feltkurs ved stasjonen. Ansatte ved Universitetet kan leie deler av stasjonen til privat bruk i ledige perioder.

NB! Kurs og seminarer for enheter ved UiT Norges arktiske universitet har prioritet.

Stasjonen har 38 sengeplasser i 2-, 3- og 4- sengsrom, fordelt på 3 hytter (A,B,C) med i alt 14 soverom. Alle hyttene har vaskerom med dusj og tørkeskap.

Stasjonen ligger ca 6 km fra Skibotn, 130 km fra Tromsø i naturskjønne omgivelser (kart), med kort vei til fjell og fjord, og midt inne i et område vernet mot tekniske inngrep.

Det er kun anledning til å å leie kjøkken til egen forpleining i helg.

I hovedbygget er det kjøkken, spisesal, oppholdsrom, undervisningsrom, laboratorier og badstue. Av undervisningsutstyr finnes overhead-projektør, lysbildeapparat, kopieringsmaskin og tavler. Stasjonen har fiber for datanett-tilknytning, men brukerne må selv bringe maskiner. Forbruksvarer som kritt, tusj og papir må tas med av brukerne.

Stasjonen er utstyrt med projektor.

Stasjonen har trådløst internett i hovedbygg og alle hytter.

Ansvarlig for siden:
Sist oppdatert: 27.03.2020 11:57

Kontaktinformasjon

Husholder e-post: skibotn.feltstasjon@nt.uit.no
eller tlf.: 77 64 50 54
Mobil:    406 17 580

Finn ledige tidsrom: 

 2020

Bruk av stasjonen (skjema)