Skibotn feltstasjon

Universitetet i Tromsø bygde i årene 1980-82 en feltstasjon for bruk til en rekke av naturfagene som biologi, geologi, botanikk, fysikk og astrofysikk.

Skibotn feltstasjon

Stasjonen brukes til kurs og seminar for enheter ved universitetet. Foreninger med tilknytning til Universitetet i Tromsø kan bruke stasjonen. Det er også adgang for videregående skoler å ha feltkurs ved stasjonen. Ansatte ved Universitetet kan leie deler av stasjonen til privat bruk i ledige perioder.

NB! Kurs og seminarer for enheter ved UiT-Norges arktiske universitet har prioritet.

Stasjonen har 38 sengeplasser i 2, 3 og 4 sengsrom, fordelt på 3 hytter (A,B,C) med ialt 14 soverom. Alle hyttene har vaskerom med dusj og tørkeskap.

Stasjonen ligger ca 6 km fra Skibotn, 130 km fra Tromsø i naturskjønne omgivelser (kart), med kort vei til fjell og fjord, og midt inne i et område vernet mot tekniske inngrep.

Det er anledning til å leie stasjonen med egen forpleining, men brukerne må ankomme og reise til avtalt tid, for at personalet skal kunne låse opp og igjen.

I hovedbygget er det kjøkken, spisesal, oppholdsrom, undervisningsrom, laboratorier og badstue. Av undervisningsutstyr finnes overhead-projektør, lysbildeapparat, kopieringsmaskin og tavler. Stasjonen har ISDN linjer for datanett-tilknytning, men brukerne må selv bringe maskiner. Forbruksvarer som kritt, tusj og papir må tas med av brukerne.

Stasjonen er pr. i dag ikke utstyrt med projektor, så det må brukeren selv ta med om det skulle være behov for det til undervisningen.

Stasjonen har ikke trådløs internett.


Ansvarlig for prosjektet: Vibeke Os

Kontaktinformasjon

Husholder e-post: skibotn.feltstasjon@nt.uit.no
eller tlf.: 77 71 51 65
Mobil:    90 98 09 32

Finn ledige tidsrom: 

2016 2017

Bruk av stasjonen (skjema)

Skip to main content