Lanserer podcast om kunst og funksjonsmangfold

Podcasten skal bidra til et mer mangfoldig og representativt kunstfelt, og være en plattform for refleksjon og diskusjon, kunnskap- og erfaringsutveksling knyttet til funksjonsmangfold i kunsten.

Logo
Logo Foto: Podcasten
Portrettbilde av Rolland, Tomas
Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 03.12.21 12:35 Oppdatert: 03.12.21 12:39
Bærekraft Helse og velferd Samfunn og demokrati

Podcasten er et samarbeid mellom UiT Norges arktiske universitet, Festspillene i Nord-Norge og NUK (Ny ung kunst).

Lenke til podcasten på Spotify.

Lenke til podcasten på Soundcloud.

Fredag 3. desember er den internasjonale FN-dagen for personer med funksjonsnedsettelser. Dagen skal bidra til bevisstgjøring om situasjonen for mennesker med nedsatt funksjonsevne og stimulere til tiltak som kan gi like muligheter til alle mennesker – uansett funksjonsevne.

Festspillene i Nord-Norge, NUK (Ny ung kunst) og UiT Norges arktiske universitet markerer denne dagen gjennom å lansere første episode i en rykende fersk podcastserie om kunst og funksjonsmangfold. Målet med podcasten er å styrke det kulturelle demokratiet og bidra til likestilling på kunst og kulturfeltet.

I den første episoden tilbys et historisk, forskningsmessig overblikk over feltet kunst og funksjonshemming i Norge siden slutten av 90-tallet, samt diskusjon av status quo i feltet. Gjestene er foregangsforskere og professorer på kunst og funksjonsmangfoldsfeltet, Rikke Gürgens Gjærum (UiT) og Tone-Pernille Østern (NTNU).

Podcasten ledes av Tina Skjold (NUK) og stipendiat i kulturdeltakelse ved Institutt for vernepleie ved UiT i Harstad, Nanna Kathrine Edvardsen.

Rolland, Tomas tomas.rolland@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 03.12.21 12:35 Oppdatert: 03.12.21 12:39
Bærekraft Helse og velferd Samfunn og demokrati
Vi anbefaler