UiT har åpnet portalen som hjelper deg ut i verden

06.04.18 Espen Eidum

Student ved UiT og lyst til å dra på utveksling? Eller UiT-ansatt med behov for å vite mer om mulighetene? Nå lanseres portalen som gjør alt så mye enklere for deg.

Nå kan du lettere finne veien ut i verden. UiT Norges arktiske universitet har lansert sin nye utvekslingsportal. 

Det er bare å bokmerke uit.no/utveksling med en gang; portalen som er tilgjengelig fra i dag, fredag 6. april, gir deg oversikten over UiTs avtaleportefølje med utenlandske partneruniversitet, generell informasjon om utveksling, tilgang til søknadsweb, oversikt over internasjonale utvekslingsveiledere ved alle UiTs studiesteder og mye, mye mer.

– Strålende fornøyd

Wenche Jakobsen, prorektor for utdanning ved UiT Norges arktiske universitet, er glad for portalen som nå tas i bruk.

 
FORNØYD: Prorektor Wenche Jakobsen

Hun påpeker at det er et ønske at flere UiT-studenter reiser ut, og at ansatte samtidig får økt kunnskap om og oversikt over hvilke muligheter som finnes for internasjonalt samarbeid ved UiT.

Jeg er strålende fornøyd med at avtalene våre nå blir tilgjengelig for både studenter og ansatte

– Jeg er strålende fornøyd med at avtalene våre nå blir tilgjengelig for både studenter og ansatte. Det har vært nedlagt et godt og nødvendig arbeid for å få økt fokus på internasjonaliseringsarbeidet, og spesielt med tanke på økt utreisende studentutveksling som en viktig del av vårt strategiarbeid, sier hun.

Hvor vil du dra?

Som gradsstudent ved UiT Norges arktiske universitet har du mange muligheter til å ta deler av studiene dine som utvekslingsstudent ved et utenlandsk lærested. Og portalen hjelper deg både med å finne ut hvordan du søker om utveksling og – ikke minst – hvor du kan dra.

Her finner du portalen


Samtidig får du hjelp av et team av internasjonale utvekslingsveiledere til å finne et utenlandsk partneruniversitet som passer deg og studiene dine.

Omfattende internt samarbeid

Arbeidet med nyskapningen startet opp allerede i februar 2017.

Det hadde ikke vært mulig å lande et fullverdig produkt om ikke alle involverte hadde gått «all in» i prosjektet

– Portalen er et resultat av et omfattende tverrfaglig samarbeid ved UiT. Og det hadde ikke vært mulig å lande et fullverdig produkt om ikke alle involverte hadde gått «all in» i prosjektet, sier prosjektleder Johanne Størkersen, senioringeniør ved IT-avdelingen ved UiT.

Prosjektleder Johanne Størkersen.

Både Avdeling for utdanning (UTA), Avdeling for forskning og utviklingsarbeid (AFU), Avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt (KSA) og Avdeling for IT (ITA) har deltatt i utviklingsarbeidet mens studenter har brukertestet sidene og studiekonsulenter røktet avtaler og sjekket innhold.

Viktig verktøy

– Det har vært gjort en god jobb fra fakulteter og institutter i arbeidet med å klargjøre materialet. Vi er selvfølgelig litt spent på hvilken mottakelse portalen vil få. For oss vil den være svært viktig i arbeidet med å få flere UiT-studenter til å velge utveksling, sier seniorrådgiver Astrid Sollid Brokke ved Seksjon for internasjonalisering av studier, som skal drifte portalen.

På Twitter   #norgesarktiske
Skip to main content