UiT Norges arktiske universitet inviterer til semesterstart i Tromsø

Førstkommende tirsdag er det offisiell åpning av det akademiske året 2017/2018 ved UiT Norges arktiske universitet i Tromsø. Hovedtalen holdes av utenriksminister Børge Brende.

15. august er det semesterstart for 4932 studenter som har takket ja til sin studieplass gjennom Samordna opptak ved UiT. I tillegg starter 650 nye internasjonale studenter også denne høsten.

– Det var en venn av meg som inspirerte meg til å studere geologi i Tromsø. Han har fortalt meg om flotte fjellturer, at det er lett å få nye venner her og at jeg samtidig kan utvikle ferdigheter i engelsk under oppholdet, sier russiske Olga Akulova (23), som denne uken ankom Ishavsbyen med sin venninne Darina Kashina (23).

Hva er ditt førsteinntrykk?

– Under innflygningen til Tromsø ble jeg helt imponert over naturen jeg så ut av flyvinduet. Det var som om fjellene badet i skyene, forklarer Kashina som skal studere samfunnssikkerhet og miljø ved UiT.

De russiske jentene Olga Akulova og Darina Kashina gleder seg til semesterstart. Foto: Henriette Leine Wangen

Taler og musikk

Tradisjonen tro åpner årets arrangement med akademisk prosesjon akkompagnert av Tromsø Akademiske Kvinnekor og det Det Norske Mannskor av 1995. Rektor Anne Husebekk og ordfører Kristin Røymo ønsker deretter alle nye studenter velkommen til semesterstart. Også i år, er Norges regjering representert, denne gangen ved Norges utenriksminister Børge Brende som hovedtaler.

En viktig komponent for studentene er informasjonen om opplegget i DebutUKA, som av foreningen selv er betraktet som «et nordnorsk eventyr som gjennom en inkluderende fadderordning og et spennende program skaper tilhørighet, engasjement og magiske minner for både nye og gamle studenter i Tromsø». Også lederen for Studentparlamentet Ida-Elise Seppola Asplund informerer studentene om det studentpolitiske organet ved UiT.

Den fargerike nordnorske popsensasjonen og masterstudent ved UiT Kajander krydrer dagen, med stødig band i ryggen, som skal klargjøre studentene til årets semester.

Arrangementet avholdes tirsdag 15.08.17 i Labyrinten på UiT i Tromsø klokken 11.00–12.00.

Kontaktpersoner:

Henriette Leine Wangen, kommunikasjonsrådgiver, telefon: +47 952 97 986