Dette ønsker den nye prodekanen for Helsefak

11.02.16 Øvreberg, Elisabeth
Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er over to år gammel, og kan ha innhold som er utdatert.

For to uker siden fikk Det helsevitenskapelige fakultet ny prodekan utdanning, og han sikter svært høyt – til tross for sin høydeskrekk.

Den nye prodekan utdanning ved Helsefak, Geir Lorem, har god
oversikt over fakultetet. Foto: Elisabeth Øvreberg

Det er en engasjert prodekan utdanning som sitter i førerstolen på Helsefak. Geir Lorem, professor i sykepleie, gleder seg til å ta tak i den nye jobben, for i løpet av to år har han høye mål som skal nås.

– Videreutdanningene innen sykepleie og helsefag skal få et stort løft. Heldigvis har vi allerede engasjerte fagpersoner i miljøet som har jobbet målrettet med dette i flere år, så denne prosessen vil komme i hamn. Vi vil dermed få et sterkt samarbeid mellom campusene Harstad, Narvik, Hammerfest og Tromsø. Alle skal bli sentrale aktører, sier han og forteller at de ferske fusjonene skal bli fakultetets styrke.

– Om to år skal man se på oss som ett stort fakultet, smiler han.

Søring med hjerte i Nord-Norge

Selv om den nye prodekanen snakker bokmål, er han ingen fersking på fakultetet. Porsgrunnmannen hadde sin første arbeidsdag ved Helsefak allerede i 1999.

– Jeg er en søring som har hjertet mitt i Nord-Norge. Faktisk så har jeg levd halve livet mitt i Tromsø, og jeg heier på TIL, forsikrer han, og legger til:

– Jeg vet ikke engang hvor ODD ligger på tabellen.

Skal utdanne fagfolk som helsevesenet trenger

Som prodekan utdanning ved Helsefak skal den selverklærte TIL-supporteren ha ansvar for alle studieplanene, utenom odontologi og medisin. Og siden dette fakultetet har et av de bredeste utdanningstilbudene innen helsefag i Norge, vil det si at Lorem har mange studier å ta hånd om. Det skremmer ham ikke.

– Jeg har vært engasjert i studiene ved Helsefak i mange år, så dette kommer til å bli artig. Vår store studieportefølje skal klare å svare på de behovene helsevesenet har. Det vil si at studiene våre skal være oppdaterte, også med tanke på kommunal sektor som kommer til å bli viktig fremover, sier han og mener tett samarbeid med kommunal helsetjeneste blir svært viktig.

Streame forelesninger

Lorem har en visjon til, og det er å lage enda mer fleksible studier. Det vil si at han vil satse på mer IKT, slik at studenter kan sitte hjemme og streame forelesningene.

– Våre studenter sitter spredt over store geografiske områder, mange er alt i arbeid, og det skal bli enklere for dem å følge undervinsingen – uansett tid og sted – slik det passer studenten best. Her er det mye spennende å ta tak i!

Les også: Desentralisert sykepleie gir sykepleiere i distriktet

Les også: IKT-suksess for sykepleierutdanninga

Stolt av fakultetet

Dersom Lorem når målene sine innen to år, vil han bli stolt – men heldigvis er han allerede svært stolt av fakultetet.

– Jeg må jo si at jeg er svært stolt av utdanningene våre allerede. Bare se hva vi får til i breddeundervisningen og hva vi tilfører av kvalitet til helsevesenet i landsdelen, påpeker han og forteller at også forskningsmiljøene ved fakultetet er grunn til å føle stolthet.

– Vi har store prosjekter som vekker internasjonal interesse. Folk ser til Tromsø, og det er stort.

Nå gleder han seg til å ta tak i utfordringene som venter ham. For utfordringer er ikke noe som skremmer mannen med høydeskrekk. Snarere tvert imot.

– Det er rart med det. Jeg har alltid hatt høydeskrekk, men likevel flyr jeg seilfly i 6000 meters høyde, ler han.

Les også: Helsefak skal utdanne leger i Finnmark

På Twitter   #norgesarktiske