Masterstudent Hamida Kristoffersen kom helt til finalen til Dronningens prestisjetunge sangkonkurranse. Fredag ble konkurransen avgjort." /> Masterstudent Hamida Kristoffersen kom helt til finalen til Dronningens prestisjetunge sangkonkurranse. Fredag ble konkurransen avgjort." />

UiT-sanger i dronningens finale

Masterstudent Hamida Kristoffersen kom helt til finalen til Dronningens prestisjetunge sangkonkurranse. Fredag ble konkurransen avgjort.

Solbakk, Mona
Publisert: 15.08.13 00:00 Oppdatert: 26.08.13 08:45

Hamida Kristoffersen er i den prestisjetunge finalen til Dronning Sonjas internasjonale musikkonkurranse. Foto: NRK.

Fredag 23. august ble det hele avgjort på Norges musikkhøgskole. Fem finalister av totalt 40 sangtalenter fra 24 nasjoner sang for en pris på 20.000 euro (160 000 kroner).

Kristoffersen kom blant de fem beste, men rakk ikke helt opp.

Kristina Mkhitaryan vant første prisen i Dronning Sonja Internasjonale musikkonkurranse. Andre plassen gikk til tenoren Andrew Stenson fra USA og tredje plassen til Mélissa Petit, sopran fra Frankrike.

Finalen ble sendt på NRK 2  kl. 19.00.

Facebooksida til konkurransen oppdaterte fortløpende fra konkurransen.

Kristoffersen er den eneste nordmannen som gikk videre og er nå blant de fem som kjemper om å hovedprisen.

Her er finalistene.

Se opptak av Hamida Kristoffersens opptreden i seminfinalen.

Tre UiT-sangere deltok

Tre av de fire norske kvinnene som deltok i konkurransen har studert eller studerer ved Musikkonservatoriet i Tromsø. To av de representerte Norge, mens en representerte Russland.

I sopranklassen fikk Caroline Christensen og Hamida Maryam Kristoffersen den store æren med å representere Norge. I messosopranklassen representerte Lilly Jørstad Russland.

Se listen over årets deltakere.

Sangerne er valgt ut blant 200 søkere fra 45 nasjoner.

Prisvinnere i 2013 vil få et pengebeløp. Førsteprisen er på 20 000 euro, i tillegg er det store karrieremuligheter.

"Vinnerne vil få tilbud om engasjement med Kristiansand Symfoniorkester i Kilden Teater- og konserthus og konserter med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester i løpet av sesongen 2014-15. En av prisvinnerne vil få tilbud om engasjement ved Flagstad-festivalen i Hamar. Ledende norske musikkinstitusjoner er til stede under konkurransen for å vurdere mulige engasjementer til prisvinnerne. I tillegg vil internasjonale agenter, casting-ansvarlige, programsjefer fra orkestre og andre aktører i musikkbransjen være til stede ved konkurransens semifinale- og finalerunde." skriver arrangørene på egne nettsider.

Les mer i Aftenposten: Hamida til finalen i prestisjetung sangkonkurranse

Nordlys: Hamida videre i Dronningens sangkonkurranse