Inngår samarbeid med prestisjefylt universitet

Senter for fredsstudier har inngått samarbeid med University of St Andrews i Skottland, som er Storbritannias tredje eldste universitet etter Oxford og Cambridge, og rangert som nummer 3 av britiske universiteter.

Staben ved Senter for fredsstudier ved UiT som jobber med masterprogrammet.
Staben ved Senter for fredsstudier ved UiT som jobber med masterprogrammet. Foto: Skjermdump
Portrettbilde av Aarskog, Karine Nigar
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Publisert: 10.05.21 06:54 Oppdatert: 10.05.21 07:20
Helse og velferd Om UiT Samfunn og demokrati Studentliv / Studier

– Vi er glade for å inngå dette partnerskapet med Centre for Peace and Conflict Studies (CPCS) ved det prestisjefylte University of St Andrews i Skottland, sier Marcela Douglas som er senterleder ved Senter for fredsstudier ved UiT.

Samarbeidsavtalen ble nylig undertegnet og vil styrke studieprogrammet master i peace and conflict transformation (MPCT)ved UiT.

– Våre masterprogramstudenter i MPCT vil få stor glede av kompetansen til de som jobber ved St Andrews, fortsetter Douglas.

Hun forteller at CPCS utvikler akademisk kunnskap om fred og konflikt basert på erfaringer fra mennesker, steder og historie.

– Det legger til rette for dialog mellom enkeltpersoner, grupper eller samfunn som er opptatt av forhold som knytter fred til rettferdighet i stedet for bare fravær av voldelig konflikt, sier Douglas.

Fagmiljøet i St. Andrews har nylig utviklet et nytt masterprogram, som heter Peacebuilding and Mediation. Dette bygger på og gir innsikt i arbeid fra ulike sammenhenger, som væpnet styring i Rios favelaer, ungdomssoldater i Liberia, fengsler som steder for motstand og politisk arbeid i Colombia.

– Vi er også begeistret for at partnerskapet vårt allerede har resultert i forsknings- og undervisningssamarbeid. Både vi og CPCS er opptatt av å utforske ideer om hvor og hvordan fredsbygging skjer, og hvilke aktører og prosesser som anerkjennes for å skape fred, sier Douglas.


Kortnytt fra Senter for fredsstudier (CPS), Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning
Aarskog, Karine Nigar karine.n.aarskog@uit.no Seniorrådgiver og faggruppeleder, formidling
Vi anbefaler