Sebastian Sollie Johnsen
Sebastian fra Harstad skal bli ergoterapeut: – Vi gjør hverdagslivet mulig for mennesker med utfordringer.

Fakta
Navn, alder og bosted:
Jeg heter Sebastian Sollie Johnsen, jeg er 25 år og kommer fra Harstad.
Hvorfor valgte du å studere ergoterapi?
Jeg valgte å studere ergoterapi fordi man som ergoterapeut ser samspillet mellom mennesker, aktivitet og omgivelser; vi gjør hverdagslivet mulig. Det er veldig unikt å kunne hjelpe mennesker med utfordringer, slik at de føler seg inkludert og tilpasset samfunnet. Vi er med på å gjøre hverdagslivet mulig for dem.
Hva overbeviste deg om at ergoterapi var det riktige valget?
Det som overbeviste meg om hva jeg skulle studere, var én ting: jeg visste at jeg ønsket å jobbe med mennesker. Så leste jeg UiTs studiekatalog, og der var det ergoterapi som fanget blikket mitt. Jeg har bare følte at "dette gjør jeg, dette går jeg for", og det har jeg ikke angret ett sekund på.
Hva liker du best med utdanningen?
Jeg liker godt at vi har tre lange praksisperioder der vi får prøvd oss ut i vårt fremtidige yrke. Det som også er unikt med Tromsø og utdanninga her, er at vi har et livsløpsperspektiv. Vi har egne emner for barn, ungdom, voksne og eldre, noe som gjør oss godt rustet når vi skal møte disse aldersgruppene i det fremtidige arbeidslivet.
Hvordan trives du ellers på UiT og campus?
Jeg trives utrolig godt på campus. Det som er unikt her og som jeg liker veldig godt, er at vi har alt samlet på sted. Vi møter andre profesjoner, noe som gjør at vi stifter utrolig mange gode vennskap. I tillegg er det utrolig dyktige lærere her. Ja, hva skal man si? Jeg er bare utrolig, utrolig fornøyd.
Hvor ser du for deg å jobbe etter utdanning?
Fremtidens jobbmuligheter ser jeg på som utrolig gode. Som ergoterapeut kan du jobbe på sykehus, i kommunen, barnevern, barnehage, skole – og mye, mye mer. Selv har jeg veldig lyst til å jobbe med ungdom eller unge voksne. Vi ser jo at én av ti unge voksne faller fra arbeid og utdanning, noe som jeg syns er et veldig viktig tema. Jeg ønsker å jobbe med å forebygge dette og få flest mulig unge voksne ut i både arbeid og utdanning.