Boligsosialt arbeid innen rus og psykisk helse: «Hvordan hjelpe de vi strever med å nå frem til»

Illustrasjons-/bannerbilde for Boligsosialt arbeid innen rus og psykisk helse: «Hvordan hjelpe de vi strever med å nå frem til»
Privat foto

Boligsosialt arbeid og myndiggjøring: «Hvordan hjelpe de vi strever med å nå frem til»

Dette foredraget handler om boligsosialt arbeid og myndiggjøring blant folk som strever med rus og/ eller psykiske helseutfordringer. Fagfolk må lytte til den enkeltes erfaringer og respektere deres ekspertise, selv når dette kan være utfordrende. Brukerne kan ta valg som fagfolk kanskje ikke er enige i, men det er noe fagfolk må akseptere. Når brukere får muligheten til å ta egne valg, bekreftes deres egenverdi, noe som er essensielt for å oppnå reell brukermedvirkning. 

Anne Bergljot Gimmestad Fjelnseth er utdannet sosionom fra NTNU og har en mastergrad i Europeisk sosialpolitikk fra Hogeschool Zuyd i Maastricht og London Metropolitan University. Med lang og bred erfaring fra de kommunale helse- og sosialtjenestene i NAV, har hun jobbet både som rådgiver og fagleder.Siden 2014 har hun jobbet hos NAPHA, Nasjonalt Kompetansesenter for Psykisk Helsearbeid. Her har hun jobbet spesialt med boligsosialt arbeid, både med nasjonalt og internasjonalt fokus. Gjennom sin karriere har hun fokusert spesielt på boligsosialt arbeid og brukermedvirkning. Nå er hun PhD-stipendiat ved Institutt for barnevern og sosialt arbeid på UIT, hvor temaet for avhandlingen er boligsosialt arbeid og brukermedvirkning

Når: 29.08.24 kl 08.40–09.30
Hvor: Teams
Sted: Digitalt, Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne
Kontakt: Professor Rita Sørly, Institutt for barnevern og sosialt arbeid
Telefon: +47 94781398
E-post: rita.sorly@uit.no
Åpne Teams-møte
Legg i kalender