Internasjonalt seminar: Klimatilpasning og jordbruk - implikasjoner for matsikkerheten i Afrika

Klimaendringene setter i økende grad mat- og ernæringssikkerheten under press over hele verden. Implikasjonene av skiftende temperaturer og nedbør for avlinger og matforsyning er alvorlige.

Sted: Tromsø bibliotek og byarkiv
Tid: torsdag 08. september kl. 19:00- 21:00

Land i Afrika sør for Sahara er spesielt sårbare for klimaendringer, og The Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) har advart om at temperaturene i Afrika forventes å stige raskere enn det globale gjennomsnittet, til tross for at kontinentet står for mindre enn 4 prosent av det globale utslippet. Afrikanske land opplever allerede ekstremvær som tørke, flom og tropiske stormer.

For å møte disse nye utfordringene er klimatilpasningstiltak iverksatt. Jordbruksaktivitet er levebrødet til størstedelen av befolkningen i afrikanske land, men det er forsket lite på virkningen av klimaendringer og ulike tilpasningsstrategier på landbrukssektoren. Hva er forholdet mellom klimatilpasningstiltak, jordbrukets produktivitet og matsikkerhet? Hva er såkalt klimasmart landbruk og hva betyr det for matsikkerheten?

I panelet:

  • Martin Paul Jr. Tabe-Ojong. Sstipendiat ved avdeling for utvikling, strategi og styring, International Food Policy Research Institute (IFPRI), med base i Kairo, Egypt. Han har en doktorgrad i landbruksøkonomi fra Universitetet i Bonn. Dr. Tabe-Ojong har konsultert for Verdensbanken, World Fish, ICRISAT, Det tyske utviklingsinstituttet, Global Crop Diversity Trust og Alliance for Bioversity og CIAT.
  • Basim Alhassan (deltar digitalt). Miljøforkjemper og agronom, Ghana Standards Division, avdelingen for jordbruk og kjemi. Alhassan har jobbet med miljøvern, tilbakeføring av land, sertifisering og revisjon. Deltar digitalt fra Ghana.

 Arrangør: Fellesrådet for Afrika - Tromsø

Når: 08.09.22 kl 19.00–21.00
Hvor: Tromsø bibliotek og byarkiv
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne, Inviterte
Ansvarlig: Håkon Fottland
Legg i kalender