Internasjonalt seminar: Afghanistan - hva skjer nå?

Flyktninghjelpen estimerer at 23 millioner står i fare for å sulte

Siden NATO trakk seg ut av Afghanistan har Taliban tatt by etter by, og kontrollerer nå hele landet.

Sted: Tromsø bibliotek og byarkiv
Tid: torsdag 17. mars kl. 19:00- 21:00

Situasjonen for sivilbefolkningen er kritisk. Millioner er fordrevet innad i landet og Flyktninghjelpen estimerer at det er 23 millioner som står i fare for å sulte. Dette er en av det verste humanitære krisene i nyere tid. Norge og vesten har startet samtaler med Taliban regimet, noe som har vakt oppsikt.

  • Hva skjer i Afghanistan?
  • Hvordan er situasjonen i nærområdene?
  • Hva kan verdenssamfunnet gjøre for å bedre situasjonen?

Innledere:

  • Kristian Berg Harpviken. Seniorforsker og tidligere direktør ved Peace Research Institute Oslo (PRIO). Kristian er en av landets fremste eksperter på Afghanistan.
  • Gunhild Hoogensen Gjørv. Professor i konflikt- og fredsstudier ved UiT Norges arktiske universitet. Gunhild var medlem av Afghanistanutvalget som leverte sin rapport i 2016 om Norges sivile og militære innsats i Afghanistan i perioden 2001-2014.
  • Arsalan Bilal. Doktorgradsstipendiat ved Centre for Peace Studies- UiT Norges arktiske universitet. Han har forsket omfattende på Afghanistan, særlig rollen som regional maktpolitikk har i å forverre konflikten i landet. Han jobber for tiden med hvordan de vanlige sivile bidro til å dempe og intensivere konflikten etter 2001 i Afghanistan.

 

Arrangeres i samarbeid med: SAIH Tromsø og YATA Tromsø 

 

Når: 17.03.22 kl 19.00–21.00
Hvor: Tromsø bibliotek og byarkiv
Sted: Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne, Inviterte
Ansvarlig: Håkon Fottland
Legg i kalender