Internasjonalt seminar: Antisemittisme i 2021

Antijødiske holdninger har vært tilstede siden antikken.

I en skandinavisk kontekst, og siden middelalderen, har en kristen «antijudaisme» vært vanligst, med religiøse begrunnelser for vold mot jøder.

Torsdag 15. april, kl 19:00 - 20:30
Nettseminar: Facebook/Internasjonalt Seminar

Den moderne antisemittismen bygger i større grad på nasjonalistiske og raseteoretiske oppfatninger. Denne antisemittismens ytterste konsekvens så vi ved utfallet av holocausts.

Til dags dato brukes beskyldninger om antisemittisme blant annet til å diskreditere politiske motstandere. Diskusjoner om hvilke handlinger og ytringer som kan forstås som antisemittiske blir et brennende spørsmål i møte med situasjonen i Palestina.

Samtidig er den voksende antisemittismen i Europa, og spørsmålet om hvordan den bør bekjempes, et viktig aspekt i diskusjonen om hvordan fenomenet skal forstås.

  • Det er viktig med et presist begrep om antisemittisme, for å skjønne hva antisemittisme er – og ikke er.
  • Hvordan kan vi forstå antisemittisme i 2021?

Se også:

Innleder:

  • Lars Gule. Førsteamanuensis ved Oslo Met. Dr. art. i filosofi fra Universitetet i Bergen (2003), førsteamanuensis ved OsloMet – storbyuniversitetet, Institutt for internasjonale studier og tolkeutdanning. Gule underviser om og forsker på islam, Midtøsten, menneskerettigheter, profesjonsutøvelse i det flerkulturelle samfunnet og har de senere år hatt et særlig fokus på ekstremisme.
  • Møteleder: Palestinakomiteen i Tromsø

Arrangeres i samarbeid med Palestinakomiteen i Norge

 

Internasjonalt Seminar er et informasjons- og debattforum i Tromsø, med nord/sør-problematikk, miljø/klima, fattigdom/utvikling og krig/fred som sentrale tema. Seminarrekken er et samarbeid mellom byens humanitære organisasjoner, solidaritetsorganisasjoner og studentorganisasjoner, er støttet av Tromsø kommune og koordineres av FN-sambandet Nord og UiT Norges Arktiske Universitet.

Når: 15.04.21 kl 19.00–20.30
Hvor: Nettseminar
Sted: Digitalt
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne, Inviterte
Ansvarlig: Håkon Fottland
Legg i kalender