Sverre Magnus Bergslid Salvesen

Sverre Magnus Bergslid Salvesen holder sin prøveforelesning og disputerer for graden ph.d. i rettsvitenskap.

Prøveforelesning kl 10.15: 

«Hensynet til koherens i den dynamiske tingsretten.»

Disputas kl 12.15: 

Sverre Magnus Bergslid Salvesen disputerer for graden ph.d. i rettsvitenskap og vil offentlig forsvare avhandlingen

«Kreditorvern»                                                                                                             

Auditorium 3 vil være åpent for ansatte og spesielt inviterte gjester, med oppholdssted i Tromsø kommune. Pga. koronapandemien og hensyn til smittesporing er det obligatorisk påmelding og alle må registrere seg på forhånd via lenke i høyre marg. 

Husk smittevernreglene: 

1: Syke personer skal holde seg hjemme. 

2: God hånd og hostehygiene.

3: Hold avstand.

Disputasen vil også bli strømmet via denne lenken: https://mediasite.uit.no/Mediasite/Catalog/Full/276ef6a2826d48668b52bb6aa5de2e6521  

Bedømmelseskomiteen består av: 

  • Professor Hilde Hauge, Universitetet i Bergen (førsteopponent)
  • Professor Hans Viggo Godsk Pedersen, Syddansk universitet (andreopponent)
  • Professor Markus Hoel Lie, UiT Norges arktiske universitet

Disputasen blir ledet av dekan, professor Lena R. L. Bendiksen, Det juridiske fakultet, UiT Norges arktiske universitet. 

Populærvitenskapelig sammendrag av avhandlingen: 

Avhandlingen undersøker om, når og hvordan kreditorvern/rettsvern kan etableres etter gjeldende norsk rett. Metoden som anvendes er rettsdogmatisk metode. Avhandlingen er ikke begrenset til å omhandle etablering av kreditorvern i noen bestemte typer formuesgoder eller bestemte typer formuesrettigheter. De lovfestede kreditorvernreglene danner likevel en ramme for hvilke formuesgoder og formuesrettigheter som behandles, selv om avhandlingen også drøfter enkelte ulovfestede kreditorvernregler. Avhandlingen søker også å plassere regler om kreditorvern i et større rettslig bilde. Kreditorvernreglene sammenholdes derfor med øvrige tredjemannsregler. I tillegg settes kreditorvernreglene i sammenheng med diskusjonene som har vært ført i nordisk rettsvitenskap om eiendomsrettens rettslige betydning. Enkelte av temaene som drøftes i avhandlingen kan fremheves. I avhandlingen drøftes blant annet eiendomsrettens rettslige betydning som tilnærming til rettighetskollisjoner, proformaregelen i beslagsretten, adgangen til å etablere ulovfestede kreditorvernregler, den ulovfestede regelen om selvstendig rettsvernshevd, adgangen til å oppnå vern mot kreditorene gjennom bruk av rettsvernssurrogater, etablering av kreditorvern ved løsørekjøp m.m. Avslutningsvis i avhandlingen problematisere enkelte sider ved den fragmentariske og funksjonelle tilnærmingen som norsk rett har til regler om kreditorvern (de lege ferenda).

Når: 12.02.21 kl 10.15–16.00
Hvor: Teo-H6, Auditorium 3
Sted: Digitalt, Tromsø
Målgruppe: Ansatte, Inviterte
Kontakt: Christin Skjervold
Telefon: 77645247
E-post: christin.skjervold@uit.no

Påmelding
Frist: 11.02.2021
Fristen har gått ut. Beklager
Legg i kalender