Internasjonalt seminar: Verden i 2021 - hvor hender det?

Tre spennende stemmer om hva vi bør være ekstra oppmerksomme på i året som kommer

Året 2020 ble alt annet enn forventet. Koronapandemien preget det meste, men også andre hendelser påvirket storpolitikken så vel som enkeltmenneskers liv; gresshoppinvasjon i Øst-Afrika på begynnelsen av året, eksplosjonen i Beirut i august, demonstrasjoner og politiske uroligheter i USA og et Etiopia på randen av borgerkrig på tampen av 2020.

Torsdag 04. februar, kl 19:00 - 20:30
Seminaret strømmes: Facebook/Internasjonalt Seminar

Til sesongens første Internasjonalt Seminar har vi invitert tre spennende stemmer til en samtale rundt hva vi bør være ekstra oppmerksomme på i året som kommer. Hvordan vil konfliktbildet endre seg, hva kan skje innenfor utvikling og bistand, og hvordan vil det gå med det internasjonale klimaarbeidet?  

  • Henrik Urdal, direktør, Institutt for fredsforskning (PRIO). Urdal er leder for Institutt for fredsforskning. Han har blant annet forsket på globale konflikttrender og hvordan befolkningsutvikling og klimaendringer påvirker konfliktmønstre.
  • Gunnar Zachrisen, redaktør, bistandsaktuelt.no. Zachrisen er ansvarlig redaktør for Bistandsaktuelt, Norges ledende tidsskrift og nettsted innen dekning av norsk og internasjonalt bistands- og utviklingsarbeid. Han har gjennom sine 22 år i jobben vært på en rekke reportasjereiser i Afrika, Asia og Latin-Amerika.
  • Ida Thomassen, leder for politisk avdeling, Framtiden i våre hender. Thomassen har en lang erfaring fra norsk organisasjonsliv, blant annet som leder av ungdomsorganisasjonen Changemaker. Hun jobber til daglig med å påvirke Stortinget og regjeringen til å føre en tøffere klima- og miljøpolitikk.
  • Møteleder: Christine Smith-Simonsen, førsteamanuesis UiT

 

Internasjonalt Seminar er et informasjons- og debattforum i Tromsø, med nord/sør-problematikk, miljø/klima, fattigdom/utvikling og krig/fred som sentrale tema. Seminarrekken er et samarbeid mellom byens humanitære organisasjoner, solidaritetsorganisasjoner og studentorganisasjoner, er støttet av Tromsø kommune og koordineres av FN-sambandet Nord og UiT Norges Arktiske Universitet.

Når: 04.02.21 kl 19.00–20.30
Hvor: Nettseminar
Sted: Digitalt
Målgruppe: Ansatte, Studenter, Gjester / eksterne, Inviterte
Ansvarlig: Håkon Fottland
Legg i kalender