Inngår samarbeidsavtale med Kunnskapsparken Nord

Senter for karriere og arbeidsliv og Kunnskapsparken Nord har inngått en samarbeidsavtale som vil styrke kontakten mellom UiT Norges arktiske universitet og Sør-Troms regionens næringsliv.
Braathen, Victoria
Publisert: 25.02.15 00:00 Oppdatert: 26.02.15 09:40

Avtalens formål er å utvikle tettere kontakt og for 2015 er det besluttet at blant andre følgende tiltak skal prioriteres:

- Organisere et dialogmøte om fremtidig kompetansebehov i Sør-Troms regionen.

- Tilrettelegge for økt samarbeid hvor studenter ved UiT kan skrive oppgaver relatert til virksomheter og bedrifter i regionen.

- Etablere en arbeidsgruppe for å utvikle et tilbud til studenter om internship eller korttidsengasjement i bedrifter som gjennomfører utviklingsprosjekt: Innovasjonstrainee.

Muligheter gjennom samarbeid  

«Avtalen er et viktig ledd i Kunnskapsparken Nords arbeid for å styrke samhandlingen mellom vårt selskap, bedrifter i vårt nettverk og UiT. Det pågående arbeid med fusjonering av UiT med Høgskolene i Narvik og Harstad gjør denne avtalen spesielt viktig. Vi ønsker å benytte den til å synliggjøre mulighetene for både næringslivet og de akademiske miljøene som ligger i at vi allerede fra 01.01.16 vil få et universitetscampus i Harstad og Narvik som er i en felles organisasjon med sterke miljø i Tromsø og Alta», sier administrerende direktør i Kunnskapsparken Nord, Trond Slettbakk.

Det første styringsgruppemøte for samarbeidet ble avholdt ved UiT Campus Tromsø, torsdag 19. februar. Tilstede på møtet var blant andre prosjektleder Annette Ekman (KUPA) og seniorrådgiver Ulf Christensen (UiT). Foto: Anne-Berit Hansen.

Prosjektleder Annette Ekman vil ha det daglige ansvar for oppfølging av avtalen fra Kunnskapsparken Nords side.

”Gjennom økt bruk av studentoppgaver og hospitering av studenter i bedriftene, skal vi legge grunnlaget for en varig og sterkere kontakt mellom næringslivet i vår region og universitetsmiljøene,” sier prosjektleder Annette Ekman.

Fundament for videre utvikling

Det er Inger-Ann Hanssen, leder for Senter for karriere og arbeidsliv, som har ansvaret for oppfølging av avtalen fra UiTs side.  

 "Sammen med regionale partnere skal UiT Norges arktiske universitet bidra til kunnskapsbasert utvikling. UiT ser frem til arbeidet med å utvikle det nye universitetet i nord, og gjennom samarbeidsavtalen med KUPA legger vi et viktig fundament for å utvikle et nærmere samarbeid mellom UiTs fagmiljøer og studenter og nærings- og arbeidslivet i Sør-Troms regionen”, sier Inger-Ann Hanssen.

Nærmere informasjon:

www.kupa.no, eller adm. direktør Trond Slettbakk, tlf. 991 00 785/ prosjektleder Annette Ekman, tlf. 482 42 023. 
https://uit.no/naringsliv, eller underdirektør Inger-Ann Hanssen, tlf. 91741363.

 

Braathen, Victoria
Publisert: 25.02.15 00:00 Oppdatert: 26.02.15 09:40
Vi anbefaler