K. G. Jebsen TREC - senter for tromboseforskning

Gjennom fremragende og verdensledende forskning vil vi avsløre nye risikofaktorer og mekanismer for slik å redusere pasientenes lidelse og samfunnets byrde av venøs blodpropp

TREC er finansiert av Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen, UiT- Norges arktiske universitet og Helse Nord RHF. Mer om senteret

 
Nyheter

Nye blodfortynnende medisiner også for kreftpasienter?

Studie fra Canada tester ut ny medisin for å forebygge blodpropp hos kreftpasienter.

 

18.01.2019

Personer med tidligere blodpropp har økt risiko for tilbakefall ved gipsbehandling

Venøs blodpropp er en vanlig og potensielt livsfarlig tilstand der det dannes en blodpropp i de dype venene, oftest i beina. Opp mot 30 % av alle som har hatt venøs blodpropp opplever å få tilbakefall av blodpropp i løpet av livet. Behandling med gips øker risikoen for førstegangs blodpropp, men risikoen for tilbakefall er som oftest lav etter at gipsen er fjernet.

10.01.2019

Nye funn viser assosiasjon mellom genvariant og økt risiko for venøs blodpropp

I en nyere studie fra 2018, tyder funnene på at det potensielt kan være andre genetiske faktorer enn de som allerede er kjent som også kan påvirke risikoen for venøs blodpropp.

07.01.2019

Hurra for doktor Ludvig!

Onsdag 12. desember 2018 ble datoen Ludvig Balteskard Rindeskulle få sin doktorgradstittel. Etter strålende innsats og hard arbeid hele veien, kan han nå kalle seg for doktor. Vi gratulerer og ønsker lykke til videre!

12.12.2018

I morgen disputerer Ludvig!

I morgen, onsdag 12. desember 2018, disputerer Ludvig Balteskard Rinde! Prøveforelesning foregår kl. 10.15 og presentasjon og forsvar av avhandling kl. 12.15 på Auditorium Cortex, MH-vest på UiT Norges arktiske universitet.

11.12.2018

Forskerlinjeeksamen vel overstått for Håkon og Esben

Forskerlinjestudentene Håkon Sandbukt Johnsen og Esben Bjøribesto i dag sine forskerlinjeeksamener med glans. Det er stor stas som vi selvsagt markerer på TREC!

10.12.2018

Endelig Ludvigs tur til å disputere!

For bare få måneder siden var Ludvig Balteskard Rinde (27) ferdig på medisinstudiet ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT). Neste uke skal han forsvare sin avhandling og vise seg verdig for en doktorgrad.

06.12.2018

Kan en blodprøve alene utelukke blodpropp i leggen?

Vanligvis diagnostiseres eller utelukkes blodpropp i leggen ved hjelp av klinisk undersøkelse (en undersøkelse av kroppen som legen utfører) og en blodprøve. Forskere ved Sykehuset Østfold har undersøkt om blodprøven som tas alene er nok til å utelukke blodpropp.

14.11.2018

John-Bjarne på Kairo-kongress

Denne høsten har TREC vært representert på flere kongresser og møter. En av kongressene vi har deltatt på, er den tredje EHA-HOPE-kongressen som ble avholdt i Kairo i slutten av september. 

12.11.2018

Besøk oss på:


Vår strategi

Kontakt:

trec@helsefak.uit.no

Spør oss om blodpropp


Besøksadresse:
Farmasibygget
Farmasiloftet 4 etg. Rom F4.210

 

Postadresse:
K.G. Jebsen TREC
Det helsevitenskapelige fakultet
UiT Norges arktiske universitet
9037 Tromsø