K. G. Jebsen TREC - senter for tromboseforskning

Gjennom fremragende og verdensledende forskning vil vi avsløre nye risikofaktorer og mekanismer for slik å redusere pasientenes lidelse og samfunnets byrde av venøs blodpropp

TREC er finansiert av Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen, UiT- Norges arktiske universitet og Helse Nord RHF. Mer om senteret

 
Nyheter

Ludvig disputerer knappe seks måneder etter endt medisinstudie

I vår ble Ludvig Balteskard Rinde (27) uteksaminert fra medisinstudiet ved Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet (UiT). Nå, bare noen måneder etter å ha fullført studiet og fått sin legetittel, gjør han seg klar til å disputere.

18.10.2018

Inger-Heidi Kjærvik og Jens Johan Hjort deler sine pasienthistorier i media

Venøs blodpropp er en alvorlig og svært vanlig sykdom som rammer mange. To som har hatt blodpropp er Jens Johan Hjort og Inger-Heidi Kjærvik. De ønsker å bidra til å spre kunnskap om blodpropp og stilte derfor opp i anledning Verdens blodproppdag i media for å dele sine historier i håp om at flere skal bli oppmerksomme på symptomer og tegn på blodpropp. Du kan lese nyhetssakene om dem her.

16.10.2018

Vellykket TREC-seminar for niende gang

Årets TREC-seminar på Sommarøy var fokusert både på et tilbakeblikk på hva som har vært, og planer for tiden som kommer.

16.10.2018

Fantastisk oppslutning på Verdens blodproppdag!

Lørdag 13. oktober, på Verdens blodproppdag, holdt vi en sesjon på Driv om venøs blodpropp der folkeopplysning var målet. Det var stinn brakke og god respons blant de som møtte opp for å å høre om Jens Johan Hjorts historie om da han hadde blodpropp og førsteamaneuensis Sigrid Brækkans infoforedrag om risikofaktorer for blodpropp.

16.10.2018

Åpent foredrag på Lørdagsuniversitetet: Venøs blodpropp – kan det ramme meg?

Lørdag 13. oktober er verdens blodproppdag og vi markerer selvsagt dagen med både stand på Jekta og foredrag på Driv! Kom og hør Jens Johan Hjort fortelle om da han ble rammet av blodpropp og førsteamanuensis Sigrid Brækkan fortelle om kropp og propp!

12.10.2018

A simple strategy to prevent post thrombotic syndrome?

The formation of a venous blood clot in the deep veins of the body is a common condition in the general population that is associated with a serious complication known as “post thrombotic syndrome”. Currently, there is no cure for the post thrombotic syndrome; therefore, prevention of this complication is very important. A recent study from the Netherlands presents a promising and simple strategy to prevent the post thrombotic syndrome based on compression therapy applied to the legs.

03.10.2018

Birgit Småbrekke trår inn i stipendiatenes rekker

Fra forskerlinjestudent til stipendiat – etter å ha fullført medisinstudiet og forskerlinjen i vår, trår Birgit Småbrekke (26) nå inn i stipendiatenes rekker. Tromsø-jenta har vært del av TREC siden hun startet på forskerlinjen høsten 2014 og skal nå bruke et år på å ferdigstille doktorgradsarbeidet.

26.09.2018

Er det sammenheng mellom alkohol og risikoen for å få blodpropp?

Hva du velger å spise og drikke vil påvirke deg, men i hvilken grad kan slike livsstilsfaktorer relateres til sykdom? I en nyere studie tar forskere ved Harvard i USA for seg nettopp sammenhengen mellom alkoholkonsum og risikoen for å få blodpropp i lungene. Forskerne testet om det var hold i hypotesen deres om at det å drikke litt alkohol jevnlig ville være forbundet med lavere risiko for å utvikle blodpropp.

21.09.2018

Fridtjof Rinde (22) i gang som forskerlinjestudent på TREC!

Ny høst betyr nye medarbeidere på TREC, og for én måned siden begynte Fridtjof Rinde (22) som forskerlinjestudent hos oss. Fridtjof er en Tromsø-gutt og begynte høsten 2015 å studere medisin ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT).

13.09.2018

Besøk oss på:


Vår strategi

Kontakt:

trec@helsefak.uit.no

Spør oss om blodpropp


Besøksadresse:
Farmasibygget
Farmasiloftet 4 etg. Rom F4.210

 

Postadresse:
K.G. Jebsen TREC
Det helsevitenskapelige fakultet
UiT Norges arktiske universitet
9037 Tromsø