K. G. Jebsen TREC - senter for tromboseforskning

Vårt mål er å redusere lidelsen og byrden av venøs blodpropp i samfunnet.

I vår forskning arbeider vi med nye mekanismer og risikofaktorer for venøs blodpropp som igjen kan gi bedre persontilpasset forbegygging og behandling av sykdommen.

TREC er finansiert av Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen, UiT- Norges arktiske universitet og Helse Nord RHF. Mer om senteret

 
Nyheter

Spennende planer for verdens blodproppdag

Forrige uke møttes TRECs råd for brukermedvirkning for å diskutere hvordan vi skal gjøre markeringen av verdens blodproppdag så relevant og spennende som mulig denne høsten.

20.06.2019

Om to uker disputerer Birgit!

Om to uker står Birgit Småbrekke (26) ved podiet på medisin- og helsefagbygget ved Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet (UiT). Da skal hun nemlig forsvare sin avhandling og vise seg verdig en doktorgrad.

14.06.2019

Immunceller bidrar i utviklingen av blodpropp

Dyp venetrombose er en type blodpropp som oppstår i de dype venene, oftest i beina. I noen tilfeller kan blodproppen løsne og vandre til lungene, hvor den kan gjøre stor skade og i verste fall føre til død. Det er derfor viktig å avdekke hvilke mekanismer i kroppen som fører til dannelse av blodpropp slik at man kan gjøre forebyggende tiltak og finne bedre behandlingsmetoder. En nylig publisert artikkel viser hvordan immunceller kan spille en viktig rolle på bakgrunn av at de bidrar til dannelsen av blodpropp.

 

06.06.2019

Fridtjof på samarbeidsbesøk i Fredrikstad

TREC har mange nasjonale og internasjonale samarbeid, og i løpet av våren har vi vært på flere besøk hos en av våre samarbeidspartnere på Sykehuset Østfold.

30.05.2019

Suksess med personlige presentasjoner på TREC-seminar

Torsdag 09.05.19 var datoen for vårt årlige vårseminar på Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet.

27.05.2019

Se video fra vårens TREC-seminar!

Vi har laget en liten film fra årets vårseminar - den kan du se her!

15.05.2019

Marika ble den heldige vinneren av vår påskekonkurranse!

Marika Fjellberg Moldenæs vant vår påskekonkurranse! Les om de viktigste symptomene på venøs blodpropp i beina og i lungene her!

23.04.2019

Påskekonkurranse: Vinn et påskeegg

I anledning at påsken nærmer seg har vi en konkurranse på våre Facebook-sider. Kjenner du ett eller flere symptomer på venøs blodpropp? Gå inn på Facebook-siden vår og legg igjen en kommentar på posten vår! Vi trekker en vinner 15. april blant de med riktig svar som får et påskeegg fylt med godteri!

08.04.2019

I dag ble Ina doktor!

Tirsdag 2. april 2019 ble datoen Ina Isabella Høiland skulle få sin doktorgradstittel. 

02.04.2019

Besøk oss på:


Kontakt:

trec@helsefak.uit.no

Besøksadresse:

Farmasibygget
Farmasiloftet 4 etg. Rom F4.210

Postadresse:

K.G. Jebsen TREC
Det helsevitenskapelige fakultet
UiT Norges arktiske universitet
9037 Tromsø