Tromboseforskning (TREC)

Vårt mål er å redusere lidelsen og byrden av venøs blodpropp i samfunnet.

I vår forskning arbeider vi med nye mekanismer og risikofaktorer for venøs blodpropp som igjen kan gi bedre persontilpasset forbegygging og behandling av sykdommen.

Mer om forskningsgruppen

 
Nyheter

Gir åreforkalkning i halspulsåren økt risiko for blodpropp?

Funn fra K. G. Jebsen TREC  støtter ikke hypotesen om at åreforkalkning er en delt risikofaktor for arteriell og venøs trombose.

17.11.2021

Hjerteinfarkt i familien øker din risiko for blodpropp

Familiemedlemmer deler hittil ukjente genetiske eller miljømessige risikofaktorer for blodpropp.

08.11.2021

Mannen, myten, legenden: Et dypdykk i John-Bjarne Hansens karriere innen forskning

Med en grunnfilosofi som forskningssenteret er bygd på og 70 timers arbeidsuker har det som startet med en mann og en skjorte blitt et forskningsimperium. Hva har han ofret og er det noe han angrer på? Senterleder og professor John-Bjarne Hansen deler hemmeligheten til sin suksess i forskningens verden og gir oss et innblikk i hans forskningskarriere.

16.06.2020

To år siden Lynn og Jacob kom til Tromsø

Til høsten er det to år siden førsteamanuensis Lynn Butler og professor Jacob Odeberg ble del av vår forskningsgruppe!

08.06.2020

Bjarne går av med pensjon: – Jeg har levd et fantastisk liv, tross synlige odds mot meg

Etter over 50 år i forskningens verden pakker Bjarne Østerud sakene ned fra kontoret for siste gang. Denne sommeren er på sitt vis begivenhetsrik idet han både fyller 80 år og går av med pensjon.

05.06.2020

Tran, fugler og 50-årskrisepakke: Bli kjent med PhD-kandidat Trond!

Høsten 2020 skal Trond Isaksen disputere etter fire år med spennende forskning på omega-3-fettsyrer fra fisk og tran og risiko for venøs blodpropp. Vi har spurt han litt ut om både fortiden, nåtiden og fremtiden.

03.06.2020

Birgittes første år som forsker i TREC forbi – gleder seg til fortsettelsen

Straks etter at Birgitte Gladsø Tøndel ble ferdig med sin master i farmasi, entret hun forskningens verden som stipendiat i TREC. Nå har hun vært ett år i forskningsgruppa og ser tilbake på det hun har gjort så langt.

13.05.2020

Carl Arne oppsummerer sitt forskerår: – Forskning lokket meg til medisinstudiet

Snart er et nytt studieår forbi, og medisinstudent Carl Arne Løchen Arnesen har tilbrakt sitt forskerår hos oss i TREC. 28-åringen kommer fra Tromsø, men har rukket å gjøre litt av hvert før han begynte som forskerlinjestudent i august 2019.

07.05.2020

Forebygging av blodpropp etter protesekirurgi – er et nytt legemiddel sikrere, men like effektivt som de vi bruker i dag?

Kirurgiske inngrep gir en midlertidig økt risiko for venøs blodpropp, og forebyggende behandling med blodfortynnende medisiner brukes hos en del pasienter. En nylig publisert studie (FOXTROT-studien) har undersøkt et legemiddel med andre virkningsmekanismer enn de som brukes i dag, og resultatene tyder på at effekten og sikkerheten er omtrent lik.

22.04.2020

Besøk oss på:


Besøksadresse:

Farmasibygget
Farmasiloftet 4 etg. Rom F4.210

Postadresse:

Tromboseforskning (TREC)
Det helsevitenskapelige fakultet
UiT Norges arktiske universitet
9037 Tromsø