Hopp til hovedinnhold

Bli studentambassadør for UiT!


Vil du jobbe som UiT-ambassadør? Vi søker engasjerte studenter til våre aktiviteter der vi viser fram alt det fine UiT har å by på for å rekruttere nye studenter fra hele Norge! Vi ser etter deg med et hjerte som banker litt ekstra for UiT Norges arktiske universitet, og som har lyst til å fortelle hvordan det er å være student hos oss.

Du kan enten søke på stilling som studentambassadør for UiT som hovedsakelig jobber med skolebesøk eller digital formidling til elever, eller bli en del av vårt ambassadørteam i UiTstudent som hovedsakelig jobber i sosiale medier. Synes du begge deler høres spennende ut, kan du selvfølgelig søke på begge stillingene!

«Å reise rundt på skolebesøk var noe jeg vokste masse på. Jeg fikk utfordret meg på å stå foran folk og formidle et budskap som var viktig for meg. Dette har gitt meg ferdigheter jeg allerede har fått bruk for i studiesammenheng, og som jeg er sikker på at jeg får bruk for både videre i studiet og senere i arbeidslivet.

Det var en stor opplevelse for meg å få lov til å snakke med ungdommer som sto foran et av sine største valg. Det var flott å kunne fortelle ungdommene om hvordan de kunne nå drømmene og planene sine, men jobben føltes ekstra meningsfylt når jeg fikk snakke med de som var forvirret og usikre. Da var det gøy å ha fått så god opplæring at jeg kunne tipse om utdannelser som passet uansett interesser.

I tillegg til å ha fått ferdigheter og opplevelser, så fikk jeg også møtt engasjerte og inkluderende mennesker fra andre universiteter i Norge, som jeg fortsatt har kontakt med.»


— Marie

«Å være en del av UiTstudent har vært en fantastisk opplevelse. Det å dele det gode studentliv i sosiale medier, ved å gjøre de aktivitetene man selv liker å holde på med er for meg verdens beste studiejobb.»

— Andreas

Studentambassadør for UiT på skolebesøk


UiT Norges arktiske universitet samarbeider med de øvrige universitetene i Norge om å besøke videregående skoler over hele landet. Du skal markedsføre UiT og studentlivet generelt, og reiser i fellesskap med studenter fra andre universitet.

Dette oppdraget kan i 2021 bestå av digital formidling, eller en kombinasjon av dette sammen med skolebesøk, tilpasset koronasituasjonen og smittevernhensyn på daværende tidspunkt.


Om stillingen

Når du reiser på skolebesøk skal du markedsføre UiT. Dette innebærer å holde en presentasjon om UiT for avgangselever på én til to skoler per dag, stå på stand for å svare på oppfølgingsspørsmål etter presentasjonene, og svare på generelle spørsmål om studentlivet. På reisen blir du en del av en sammensveiset gruppe, og tidligere ambassadører beskriver dette som en opplevelse for livet.

Reiseperioden er fra januar til mars 2021. Den enkelte reise varierer fra 1-2 uker, og tilpasses etter studieplan. Overnatting og reise organiseres og dekkes av UiT.

Stillingen som studentambassadør innebærer at du i tillegg til å være komfortabel med å formidle foran mennesker, også vil kunne representere UiT i tekst, foto og video. Gjennom året kan du få i oppdrag å jobbe som studentambassadør på UiT Åpen Dag, utdanningsmesser, fagdager, skolebesøk til UiT m.m.

Fastlønn etter avtale og reiseperiode.

Merk: Stillingsbeskrivelsen om å representere UiT på en god måte for elever og potensielle studenter vil være gjeldende og svært viktig også i kommende år, men hvordan arbeidsoppgavene løses i praksis vil kunne tilpasses koronasituasjonen på daværende tidspunkt.Vi søker deg som:

Er flink å formidle
Er glad i å møte nye mennesker
Har et hjerte som banker for UiT Norges arktiske universitetHva kan vi tilby:

 Opplæring i presentasjonsteknikk og formidling
 Mulighet til å reise rundt til ulike videregående skoler i hele landet
Unik erfaring på CVen
En opplevelse for livet


Alle UiT-ambassadører må gjennomføre obligatorisk opplæring før de får reise på skolebesøk.


Søknadsfrist: 15. mai 2020

Studentambassadør for UiT i UiTstudent


Er du aktiv i sosiale medier, har en ekstra interesse for bilder og film, og god peiling på Instagram og Facebook? Søk stilling som studentambassadør for UiT i UiTstudent-teamet.


Om stillingen

UiTstudent deler innhold i SOME fra studier og fritid ved våre studiesteder. Her produserer du stories om ulike studier man kanskje er nysgjerrig på, hvordan en vanlig studiehverdag kan se ut for studenter ved UiT, og selvsagt hva som skjer utenfor universitetet og forelesningssalen! UiTstudent er ofte første kontaktpunkt for potensielle studenter, og en svært viktig kanal for UiT.

Du må ha en interesse for sosiale medier, og være glad i å formidle gjennom bilder og film. Du vil bli en del av et team som jobber tett og kan samarbeide om oppgavene. Møter i teamet må påregnes. Arbeidsoppgavene omhandler i hovedsak å produsere innhold for UiTstudents SOME-kanaler, samt svare på henvendelser fra kommende studenter.

Stillingen som studentambassadør i UiTstudent innebærer også at du gjennom året kan få i oppdrag å represtentere på UiT Åpen Dag, utdanningsmesser, fagdager, skolebesøk til UiT m.m.

Studentene jobber svært fleksibelt avhengig av ønsket egeninnsats, og stillingen varierer fra 5–25 timer per måned. Lønn på timebasis.

Vi oppfordrer studenter ved alle våre studiesteder til å søke!Vi ser etter deg som:

Kan ta temperaturen på studentlivet i byen du bor i
Er god til å formidle i sosiale medier
Er god på bilder og/eller film
Kjenner godt til hva som skjer på UiT, og/eller eget fakultet
Har gode samarbeidsegenskaperHva kan vi tilby:

Mulighet for spennende kurs og foredrag
 Unik erfaring på CVen
Meget fleksibel arbeidshverdag


Oppstart i august ved semesterstart.


Søknadsfrist: 15. mai 2020

Vil du søke?


I helhetsvurderingen av søkerne vil det bli lagt vekt på personlig egnethet, herunder formidlingsevne og gode samarbeidsegenskaper.

Vi vurderer også sammensetning av eksisterende og nye studentambassadører, samt hvilket studium, studiested og studieår gruppen samlet sett representerer.

For å kunne søke er det et minimumskrav å ha betalt semesteravgift og være registrert student ved UiT i tiden som UiT-ambassadør, samt beherske norsk flytende skriftlig og muntlig.

Send CV og søknad, og husk å spesifiser hvilken av stillingene du søker på, og om du søker på begge to:

rekruttering@uit.no


Søknadsfrist: 15. mai 2020


For spørsmål - kontakt markeds- og kommunikasjonsrådgiver Melissa Gotliebsen,  melissa.gotliebsen@uit.no, tlf 77 64 45 80  ved ved Seksjon for studentrekruttering, marked og grafiske tjenester.