Forskernatt om generasjon prestasjon

Hvordan mestre livet i et samfunn der livsmestring snart blir et skolefag? Vi gjentar suksessen fra i fjor, og inviterer til Forskernatt under Forskningsdagene. Årets tema er generasjon prestasjon. 

 

Du får vite mer om hva studenter søker hjelp for, hvordan det står til med helsa i ditt nabolag og hva som virkelig gjør oss lykkelige.

 

Se også: Foredrag om angst 27.09 v/Peder Kjøs

 

Bli bedre kjent med kveldens foredragsholdere og konferansier:

 

 

 

Peder Kjøs er utdannet psykolog, spesialist i klinisk voksenpsykologi og har en PhD-grad i psykologi. Han er blant annet kjent fra NRK-programmet Jeg mot meg. I forbindelse med Forskningsdagene 2019, tar han turen til Tromsø for å snakke for og om unge voksne som tilhører den såkalte generasjon prestasjon.

  

Maria Fredriksen Kvamme har akkurat levert sin doktorgradsavhandling ved UiT om hvordan unge forstår og håndterer diffuse, kroppslige helseplager som smerter, slitenhet og fordøyelsesplager, og hvordan fagfolk i skolen og i helsetjenestenes førstelinje  snakker om dette med de unge.

  

Laila Arnesdatter Hopstock er førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsmedisin ved UiT og jobber med Tromsøundersøkelsen. Hun har bakgrunn som sykepleier og forsker blant annet på hjerte- og karsykdom og risikofaktorer, kosthold og fysisk aktivitet, aldring og akuttsykepleie.

 

Tone Toft er utdannet sosionom og arbeider ved Studentrådgivinga ved Norges arktiske studentsamskipnad i Tromsø. Hun har daglig kontakt med studenter, og er en utenforstående, voksen fagperson som kan hjelpe studenter til å sortere tanker og følelser, enten i gruppe med andre eller i individuelle samtaler.

 

Kristin Benjaminsen Borch er førsteamanuensis ved Institutt for samfunnsmedisin ved UiT og har bakgrunn som fysioterapeut for barn og unge. Hun er programstyreleder for Master in Public Health, og leder en ny satsing ved UiT for å utvikle bedre kunnskap og forståelse om studenthelse.

 

Joar Vittersø er professor i samfunnspsykologi ved Institutt for psykologi  ved UiT. Vittersø har forsket og formidlet mye innenfor temaene livskvalitet og lykke, blant annet gjennom NRK-serien Oppdrag lykke i 2013.

 

Kveldens konferansier er Audun Hetland. Han er førsteamanuensis ved Institutt for psykologi, forsker i CARE (Center for Avalanche Research and Education), og leder forskningsgruppa Human factors in High Risk Environment. Audun Hetland jobber mye med formidling, både av egen forskning, og som underviser og hjelper for andre. Han har blant annet vært mentor for deltakere til Forsker Grand Prix ved UiT, og bidrar i det obligatoriske phd-kurset i forskningskommunikasjon ved Det helsevitenskapelige fakultet.
Få utskriftsvennlig versjon ved å trykke på denne
Informasjon
Når: 27. september 2019 kl. 19.00–22.00
Hvor: Verdensteateret
Studiested: Tromsø
Målgruppe: studenter, gjester / eksterne
Kontakt: Andrea Jennerwein
Telefon: 77645872 - 95239733

Påmelding
Frist: 25.09.2019
Fristen har gått ut. Beklager