Error rendering component

Anne Husebekk valgt som visepresident i International Science Council (ISC)

Professor Husebekk, tidligere rektor ved UiT Norges arktiske universitet, er valgt som visepresident for frihet og ansvar i vitenskap i den internasjonale vitenskapsorganisasjonen ISC.

Portrett Husebekk
Anne Husebekk er valgt for tre år Foto: Christian Halvorsen/UiT
Portrettbilde av Rolland, Tomas André
Rolland, Tomas André tomas.rolland@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver
Publisert: 15.10.21 15:08 Oppdatert: 15.10.21 15:37
Om UiT

Det ble klart da medlemmene av International Science Council (ISC) møttes i Paris i går for å velge ny ledelse. 

ISC er en internasjonal ikke-statlig organisasjon som jobber for å gi en global stemme for vitenskap og organisasjonen jobber i skjæringspunktet mellom vitenskap og politikk for å sikre at vitenskap integreres i internasjonal politikkutvikling og at relevant politikk tar hensyn til både vitenskapelig kunnskap og vitenskapens behov.

– Jeg er takknemlig og glad for valget, og har stor respekt for de oppgavene jeg har foran meg som vise-president i ISC. Mitt spesielle arbeidsområde er akademisk frihet og ansvarlig forskning som er viktige områder for forskningsinstitusjoner i hele verden, og som vi vet er utfordret mange steder, sier Husebekk i en kommentar.

Peter Gluckman har blitt president i International Science Council (ISC) og tiltrer stillingen som leder av ISCs styret for et treårig mandat.

Motoko Kotani har blitt valgt som valgt president, Anne Husebekk er valgt som visepresident for frihet og ansvar i vitenskap, Salim Abdool Karim som visepresident for oppsøkende og engasjement, og Sawako Shirahase som visepresident for finans i rådet.

Ut over dette har styret ti ordinære medlemmer.

Rolland, Tomas André tomas.rolland@uit.no Senior kommunikasjonsrådgiver