UiT-student Vetle blir rådgiver for utenriksministeren

– Fantastisk å få en slik mulighet, sier Vetle Langedahl, student ved 5. avdeling i rettsvitenskap ved UiT.

Moe, Trude Haugseth
Publisert: 16.09.20 10:00 Oppdatert: 16.09.20 10:06

– Godt å ha med seg jusskunnskapene Han er sikker på at han har med seg en god ballast i form av jusstudiene.   – Jeg tror kunnskapene fra jusstudiet kommer godt med. For det første vil jeg fremheve hvordan jeg har lært meg å hente ut nødvendig informasjon fra store kilder. Det handler om å lese riktig. Det har jeg lært fra å ha tilbrakt utallige timer på lesesalen med pensum og det får jeg garantert bruk for i denne jobben. Samtidig får man en grunnleggende forståelse for hvordan demokratiet vårt henger sammen på jussen, blant annet gjennom maktfordelingsprinsippet, som absolutt er greit å vite når man skal inn i en slik jobb, sier Langedahl.  – Strålende å få Vetle på laget Også minister Søreide – for øvrig også utdannet jurist ved UiT – virker fornøyd med sin nye rådgiver.   – Det blir strålende å få Vetle på laget i Utenriksdepartementet som politisk rådgiver-vikar. Han er en dyktig politiker, som får utrolig gode skussmål fra alle kanter. Å være politisk rådgiver i Utenriksdepartementet er full fart og hardt arbeid, men jeg vet at Vetle ikke er redd for å gyve løs på nye utfordringer og jeg gleder meg til å jobbe sammen med ham! uttalte utenriksminister Ine Eriksen Søreide til avisa iFinnmark.
Vetle Langedahl, student i rettsvitenskap ved UiT, har fått jobb som politisk rådgiver for utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Foto: privat

«Statsministerens kontor har engasjert student Vetle Langedahl som politisk rådgiver for utenriksminister Ine Eriksen Søreide, i perioden politisk rådgiver Marte Ziolowski er konstituert som statssekretær frem til 20. januar 2021», sto det i en pressemelding fra Statsministerens kontor sist fredag.

Studenten Vetle Langedahl går på 5. avdeling i rettsvitenskap ved Det juridiske fakultetet ved UiT Norges arktiske universitet, og må nå legge vekk masteroppgaven sin for en stund til fordel for arbeid for utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

– Fantastisk mulighet

– Jeg synes det er helt fantastisk å få en slik mulighet. Nå var jeg i utgangspunktet 100 prosent innstilt på å skrive masteren min dette halvåret, men jeg kunne ikke takke nei da statsråden ringte meg og spurte om jeg ville jobbe for henne, sier Langedahl til UiT. 

Langedahl har vært politisk aktiv i partiet Høyre i flere år, og har også noen måneders erfaring som vikar på Stortinget. 

– Godt å ha med seg jusskunnskapene

Han er sikker på at han har med seg en god ballast i form av jusstudiene. 

– Jeg tror kunnskapene fra jusstudiet kommer godt med. For det første vil jeg fremheve hvordan jeg har lært meg å hente ut nødvendig informasjon fra store kilder. Det handler om å lese riktig. Det har jeg lært fra å ha tilbrakt utallige timer på lesesalen med pensum og det får jeg garantert bruk for i denne jobben. Samtidig får man en grunnleggende forståelse for hvordan demokratiet vårt henger sammen på jussen, blant annet gjennom maktfordelingsprinsippet, som absolutt er greit å vite når man skal inn i en slik jobb, sier Langedahl.

– Strålende å få Vetle på laget

Også minister Søreide – for øvrig også utdannet jurist ved UiT – virker fornøyd med sin nye rådgiver. 

– Det blir strålende å få Vetle på laget i Utenriksdepartementet som politisk rådgiver-vikar. Han er en dyktig politiker, som får utrolig gode skussmål fra alle kanter. Å være politisk rådgiver i Utenriksdepartementet er full fart og hardt arbeid, men jeg vet at Vetle ikke er redd for å gyve løs på nye utfordringer og jeg gleder meg til å jobbe sammen med ham! uttalte utenriksminister Ine Eriksen Søreide til avisa iFinnmark. 

Vi anbefaler