Inviterer til gratiskonsert


Alle tilsette og studentar blir inviterte til  konsert med UArctic World Ensemble (UWE). Kva har vi som bur og lever i Arktis i dag til felles?

UWE er eit samarbeidsprosjekt innanfor ramma av University of the Arctic. Initiativet kom frå Musikkonservatoriet ved UiT, og samarbeidet omfattar i dag studentar og tilsette ved kunstfaglege institusjonar i Russland, Canada, Skottland og USA.

 - Ein brukar element frå urfolksmusikk, folkemusikk, jazz og klassisk i ei blanding av alle uttrykka. Ensemblet har dansarar frå Jakutsk i Aust-Sibir, som saman med bilde og film gjev visuelt liv til det musikalske landskapet, seier Øyvind Bakkeby Moe frå produsenten av turneen, Arctic Vibe AS

Bilde, dans, strupesong og musikk

Prosjektet ønskjer å bruke kultur- og kunstforme frå den arktiske verda der ein søkjer å finne det cirkumpolare menneskets uttrykk.

- Dei søkjer å utvikle samarbeidet frå heile det cirkumpolare Arktis, der dei brukar teknologi kombinert med muskarar og dansarar sine bidrag i ein spennande og heilskapleg framsyning. I tillegg til dei medverkande på scena, er det mellom anna korsong frå Canada og strupesong frå inuittar basert på tradisjon frå det nordlege Grønland som bidrar i framsyninga, seier Bakkeby Moe.

 

I samband med 50-årsjubileet er alle tilsette og studentar ved UiT er velkomne til konsert med UArctic World Ensemble. Framsyninga er gratis og spelar desse stadene:

Bardufoss, Istindportalen: 13. november. kl. 19.00

Narvik Kulturhus, Mørkholla: 14. november, kl. 18.00

Harstad Kulturhus, Lillescenen: 15. november, kl. 18.00

Alta, City Scene: 16. november, kl. 14.00

Tromsø, Tvibit: 17. november, kl. 13.00

 

Komposisjonar og arrangement: Ragnar Rasmussen og Fred Glesnes

Saksofon: Fred Glesnes

Tangentar: Ragnar Rasmussen

Perkusjon: Martin Lien

Vokal: Berit Solset

Dansarar: Anastasia Sidorova og Sergeiy Neustroev

Lyd: Arild Johnsen

Lys: Joona-Kristian Pietari Hautamäki

På Twitter   #norgesarktiske