Ny prodekan for forskning ved HSL

30.05.18 Stig Brøndbo

Ann Therese Lotherington blir ny prodekan for forskning ved HSL-fakultetet fra 1. september 2018.

I september blir Ann Therese Lotherington ny prodekan for forskning ved HSL-fakultetet. Fram til sommeren vil hun være i Washington DC for å jobbe med egen forskning. Foto: Privat

– Jeg er veldig glad for at Ann Therese har takket ja til jobben som prodekan for forskning, sier Sonni Olsen, dekan ved Fakultetet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning. Da hun presenterte sitt nye dekanat i desember 2017, var Marie-Theres Federhofer med videre inn i en ny periode som prodekan for forskning. Så dukket det opp et unikt jobbtilbud i Tyskland, og etter 23 år ved UiT reiser dagens prodekan for forskning til Berlin høsten 2018 for å ta fatt på Henrik Steffens-professorat.

Erfaren erstatter
Med seg inn i sin nye jobb som prodekan for forskning, har Ann Theres Lotherington lang erfaring som forsker ved flere institusjoner. Professoren i sosiologi har vært forskningsleder i forskningsselskapet Norut Tromsø og visedekan for forskning ved NORD universitet i Bodø. De siste fire årene har Lotherington vært leder for Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved HSL-fakultetet.

Gleder seg

– Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, sier Ann Therese Lotherington. I dag er hun i Washington DC, hvor hun jobber med sitt forskerprosjekt om kunstintervensjoner i demensomsorgen.
– Jeg ser på hvordan kunstopplevelser kan skape situasjoner hvor personer med og uten en demenssykdom gjensidig kan berike hverandres dagligliv, og hvordan kunnskap om slike situasjoner kan bidra til å nyansere vår oppfatning av livet med demens – en sykdom som de fleste på et tidspunkt i livet vil måtte forholde seg til, sier hun.

Kjønnsperspektiver
Lotherington starter i jobben som prodekan for forskning til høsten.
– Fram til jeg tiltrer i september vil jeg gjøre meg godt kjent med det Marie-Theres har bygd opp, for å videreutvikle det på de områdene der jeg har min styrke. Det gjelder særlig utvikling av forskningsprosjekter, kjønnsperspektiver i forskning og forholdet til Norges forskningsråd, sier Lotherington.
– Ann Theres  har en viktig kompetanse og erfaring som dekanatet trenger, og som vil komme hele fakultetet til gode, sier dekan Sonni Olsen.

På Twitter   #norgesarktiske