Smaken av kunnskap i Troms og Finnmark

Er du sulten på kunnskap? I år er mat hovedtema for Forskningsdagene og UiTs forskere er klare til å fore deg med kunnskap. Det blir mange spennende aktiviteter og masse smaksprøver.
Solhaug, Randi Merete
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Inger Elin Utsi
Publisert: 17.09.15 14:45 Oppdatert: 17.09.15 15:10

På Forskningsdagene 2015 er det noe for enhver smak - bokstavelig talt. Forsker Tove Aagnes Utsi serverte mjødurtete under det første arrangementet på årets festival. 

Onsdag 16. september gikk startskuddet for den største vitenskapsfestivalen i Norge. 

Både i Tromsø, Finnsnes, Alta og Hammerfest blir det store arrangement. Fram til 27. september vil hundrevis av forskere være i aktivitet for å formidle kunnskap fra nord.

Årets hovedtema er MAT og det er også den røde tråden for arrangementene. Vi har samlet alle arrangement på en side.

Det blir boklansering, unike utstillinger, masse aktiviteter for barn og unge, spennende foredrag, debatt og masse gode smaker av lokale råvarer lagd på uante måter.

Du finner også en oversikt over arrangementene på Forskningsdagene sine sider. Der finner du også arrangement fra andre arrangører enn UiT.

Her finner du arrangementene i Finnmark.

Her er arrangementene i Troms.

Forskningstorgene blir arrangert slik:

Alta 19. september

Tromsø 25.- 26. september

Hammerfest 26. september

Finnsnes 27. september

 – Under forskningsdagene har du anledning til å se alt det spennende som skjer innenfor forskning knyttet til mat og matproduksjon, sier prorektor for forskning og utvikling ved UiT, Kenneth Ruud:

Solhaug, Randi Merete
Bilde av forfatter finnes ikke, dette er en placeholder
Inger Elin Utsi
Publisert: 17.09.15 14:45 Oppdatert: 17.09.15 15:10
Vi anbefaler