«Bridge» vant Arctic Awards

UiT Norges arktiske universitet vant Arctic Awards med sitt Interregprosjekt «Bridge». Prosjektet vant prisen for sitt nettverksprosjekt om rekruttering fra akademia til arbeidslivet. 

 

Kveseth, Magne
Publisert: 10.12.20 13:00 Oppdatert: 10.12.20 14:03
Tromsø Alta

Interreg, UiT, Studenter, Arctic Awards
DIGITAL PRESENTASJON: Studenter og bedrifter i samarbeid om resultatene i prosjektet Bridge som vant Arctic Awards. Foto: Interreg

Arctic Awards er en konkurranse mellom prosjektene i regi av EUs nordlige periferiprogram. Det er rundt 60 småbedrifter og 200 eksamenskandidater fra fire universiteter i Barentsregionen som deltar i prosjektet. Gjennom dette arbeidet får studentene anledning til å hospitere hos bedrifter i Finnmark, Karelen, Murmansk, Sankt Petersburd og Kemi-Tornio. Studentene har fått jobbe med innovasjon og løsninger på helt konkrete utfordringer hos de deltakende selskapene der de har fått hospitere. 

Fikk til en samling

Bente Haug som er leder ved Institutt for reiseliv og nordlige studier ved UiT i Alta sier det er reiselivsstudenter fra campus Alta som har deltatt i prosjektet sammen med russiske og finske studenter og lærere. 

– Vi hadde en fysisk samling som en workshop i Vardø i fjor høst, dit vi fikk russiske studenter og lærere og vi sto klar til å reise på samling til Russland, da koronaen traff. Deltakelsen i prosjektet var del av et obligatorisk emne for våre reiselivsstudenter.  Universitetslektor Peter Fischer er hovedprosjekt leder og instituttet er prosjekteiere. Tross manglende mulighet for å møtes at det latt seg gjøre å gjennomføre prosjektet på Teams og det at vi vant Arctic Awards er bare helt fantastisk, sier instituttlederen. 

Fokus på gründere

Prosjektet «Bridge» vant konkurransen Arctic Awards i kategorien «Arctic Entrepreneurial Spirit - boosting young entrepreneurs' skills» med denne begrunnelsen: 

✅ Prosjektet har blant annet fokusert på å styrke de unges gründerferdigheter og muligheter for å bli ansatt i en bedrift, samt å skape nettverk mellom potensielle ansatte og arbeidsgivere. 

✅ Videre har prosjektet evnet å takle relevante daglige krav fra både universiteter og små og mellomstore bedrifter.

✅ Og de har vist konkret potensiale for å skape en permanent innvirkning på praksisen til de deltagende høyere utdanningsinstitusjonene og SMB-ene, slik som forbedring av sysselsettingsgraden og kvaliteten på arbeidsstyrken, heter det i begrunnelsen. 

Prosjektet «Bridge» er fortsatt et løpende prosjekt som skal avsluttes til oktober neste år. Hele prosjektet har et totalbudsjett på drøyt 1,3 millioner Euro, hvor de norske interregmidlene utgjør i overkant av 250.000 Euro. Det er UiT, Norges arktiske universitet som er såkalt prosjekteier. 

Et viktig samarbeid

Dekan Sonni Olsen ved HSL sier samarbeidet på tvers av grensene er svært viktig. 

– Dette er et veldig spennende prosjekt, som fører sammen unge entreprenørstudenter og bedrifter fra ulike land. Det er spesielt flott at prosjektet kan vinne en pris i dette året da det ikke har vært enkelt å få til mobilitet over landegrensene. Universitetene i Barentsregionen bidrar her med viktig samarbeid på tvers av grensene, der politiske forhold ellers er ganske vanskelige. Så prisen er absolutt fortjent,  jeg gratulerer til alle prosjektpartnere og deltakere, sier dekan Sonni Olsen. 

Programsiden for prosjektbanken til Interreg forklarer at programmene er EUs programmer for å fremme sosial og økonomisk integrasjon over landegrensene. Det skal skje gjennom regionalt samarbeid. Interregprogrammene ble etablert i 1990 for å styrke samarbeidet mellom naboregioner delt av nasjonale grenser. Norge har vært med på ulike Interregprogrammer siden 1996, og deltar i 11 forskjellige programmer.

Prisutdelingen skjedde koronatilpasset digitalt:

Kveseth, Magne
Publisert: 10.12.20 13:00 Oppdatert: 10.12.20 14:03
Tromsø Alta
Vi anbefaler