Overrasker med å arrangere konsert i Kulturhuset

Til daglig er han å finne i direktørens stab ved UiT i Harstad. Men han har en musikalsk side, og neste lørdag samler han et knippe av byens fremste musikere og arrangerer konsert i Kulturhuset.

Nilsen, Kjetil
Publisert: 19.10.17 00:00 Oppdatert: 19.10.17 14:15
Harstad

«UHØRT» har Bjørn Vang døpt konserten. – For det første er det jo uhørt at en låtskriver arrangerer konsert, sier han, og opplyser at han står bak alle låtene på spillelista denne kvelden.
– Dessuten får publikum oppleve mange urframføringer – altså uhørte låter for de fleste. 

Bjørn har utallige låter bak seg. Når han begynte med dette er han litt upresis på, men en diplom fra en lokal bank beviser i alle fall at han var med i en låtskiverkonkurranse allerede som 11-12 åring. 

Under den høytidelige åpningen av nytt studieår ved UiT Harstad i august, fikk studenter og ansatte oppleve to av hans ferskeste produksjoner: «Det e nu og det e nord» og «Som om himmelen står i brann», fremført av Frida Vang.                                                                                                             

        

Bjørn Vang, rådgiver ved UiT Harstad, byr på konsert i Storsalen med eget låtmateriale, sammen med noen av Harstads fremste musikere og artister. Foto: Priv.


Suverene artister og musikere

Til konserten i Kulturhuset står 18 låter på programmet – hvorav 12 er urframføringer.
– Det er først og fremst låter jeg har skrevet over tid – en god del det siste året. Jeg gleder meg voldsomt til å høre disse låtene live med så mange fantastisk flinke folk. Det blir spesielt gøy med urframføringer, sier Bjørn.

En suveren rekke med artister og musikere bidrar til konserten «UHØRT». Lista rommer noen av de mest kjente og erfarne artistene Harstad har å by på, i tillegg til noen av de mest lovende unge og fremadstormende artistene.

- Publikum får stifte bekjentskap med byens kuleste rockestemme; hele Norges MGP-jr-vinner; en Spellemannvinner; heftige popstemmer; varme visestemmer. Stemmer mange vil få gåsehud av, lover Bjørn.

Fremst på scenen står Ola Bremnes, BBQueen & Roots Junction og Sigrun Loe Sparboe, men også Rainer Vasshaug, Simon Dankertsen, Frida Vang, Mona Digre Markussen, Magnus Wærness og unge Thea Floer Kulseng - MGP jr.-vinner i 2015. Thea er for øvrig barnebarn av tidligere rektor Kristian Floer, ved Høgskolen i Harstad. 

En innholdsrik konsert
Låtvalget for konserten er variert: - Jeg har plukket ut låter som passer de ulike sangerne. Her blir det glad pop, kul rock, melankolske ballader, deilig soulpop og vare viser. Litt er på nordnorsk, litt på engelsk. Litt av hvert, altså – som en tapas.

– Både band og sangere har i utgangspunktet fritt spillerom. De er med og former det som presenteres med sine innspill og sitt særpreg. Dermed blir noe av det helt nytt, også for meg, understreker Bjørn. Kapellmester Martin Nordvik Olsen er sjef på det musikalske og leder et eminent band med noen av landsdelens ypperste musikerkrefter. Der sniker jeg meg ydmykt med for anledningen - smiler Bjørn.

Studenter og ansatte ved UiT som ønsker å oppleve «UHØRT»-konserten lørdag 28. oktober i Harstad Kulturhus, kan gjøre det til spesiell UiT-rabattert pris.

 

Mer om UHØRT-konserten

Nilsen, Kjetil
Publisert: 19.10.17 00:00 Oppdatert: 19.10.17 14:15
Harstad
Vi anbefaler