Nytt studieår igang

Mens temperaturen kryper mot det sommerlige, setter tre-semesterstudentene seg på skolebenken ved UiT i Narvik.

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 24.07.17 00:00 Oppdatert: 24.07.17 13:31
Narvik

Skoleåret 2017/18 er igang for tre-semesterstudentene ved ingeniørutdanningen i Narvik. 


De kommer fra hele landet og mange har søkt seg til Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi fordi fakultetet er ett av få studiesteder i Norge som tilbyr bachelor i ingeniørfag via tre-semesterordningen. Ordningen er et tilbud til deg som ønsker å bli ingeniør, men som mangler den nødvendige fordypningen i matematikk og fysikk fra videregående. Første studieår starter med intensiv undervisning noen uker før ordinær studiestart. Deretter følger studenten i 1. studieår et tilrettelagt opplegg i matematikk og delvis også i fysikk, samtidig som de  følger de andre fagene i henhold til timeplanen for de ordinære studentene.

Matematikk fra første dag

I år har drøyt 60 studenter takket ja til tilbudet ved IVT-fakultetet, og i dag, mandag 24. juli, startet alvoret. Etter en kort informasjonsrunde i auditorium to, bar det rett ut i matematikkundervisning fra klokken 12.00.
- Om dere er motiverte, lover å stå på og følger opp det lærerne deres vil dere skal ta tak i, skal jeg garantere at samtlige her inne kommer seg gjennom studiet, var beskjeden studentene fikk med seg fra markeds- og rekrutteringsrådgiver Arvid Urke.
Fra studentsamskipnaden informerte campusleder Lena Moe om tilbud knyttet til blant annet boliger, trening og studentbarnehage - alt innen en radius av 500 meter fra UiT i Narvik.

- Møt opp til forelesningene

Fadderleder Rebecca Marum informerte om fadderordningen og fadderukene som går av stabelen samtidig med ordinær studiestart i august, mens Lasse Olavsen Øien og Raymond Johannessen Edris redegjorde for campustingets oppgaver. De la blant annet vekt på viktigheten av at studentene stiller opp til forelesningene på campus og ikke bare baserer seg på tilgjengelig streaming:
- Det har med det sosiale å gjøre, det å bli kjent med folk, ha noen å snakke fag med og tilbringe fritid sammen med. I tillegg har du muligheten til å bygge nettverk som kan bli svært verdifullt den dagen du skal ut og søke jobb.
Oppfordringen ble fulgt opp av universitetslektor Frode Benjaminsen, som også påpekte at studenter som er til stede under forelesningene jevnt over kommer ut med bedre karakterer enn de som baserer seg på å følge forelesningene hjemmefra.
For øvrig kunne Arvid Urke fornøyd notere seg at mellom fem og ti av studentene som var til stede i dag, har en forelder som også har tatt ingeniørutdanningen i Narvik.
- Vi vet at vi har et ry som et godt studiested. Jeg vil tro at at dette bare bekrefter det, sier han.
 

 

Eidum, Espen Viklem
Publisert: 24.07.17 00:00 Oppdatert: 24.07.17 13:31
Narvik
Vi anbefaler