Tankene gikk hjem til Manchester

-  Vi har likt oss kjempegodt under oppholdet her i Harstad, men tankene gikk naturligvis hjemover da terroren rammet Manchester.
Nilsen, Kjetil
Publisert: 05.06.17 00:00 Oppdatert: 05.06.17 20:40
Harstad

De engelske sosialfagstudentene Alice Turton og Jonathan Sullivan hadde tre dager igjen av sitt to ukers opphold i Harstad, da sjokkbeskjeden kom: En selvmordsbomber hadde sprengt seg selv i Manchester Arena, i forbindelse med en popkonsert med Ariana Grande. Flere unge mennesker ble drept; enda flere ble skadet.   

- Det var litt av et sjokk for oss begge. Jeg kommer selv fra Manchester, så jeg var rask med å ringe hjem for å høre om venner eller noen i familien var rammet, sier Jonathan. – Heldigvis var alle mine i god behold.

Fra venstre: Tommy Vandalsvik i Harstad kommune, Alice Turton og Jonathan Sullivan på Ungdommens Hus. Foto: Kjetil Nilsen/UiT

- Jeg kommer fra Sheffield, så det ble umiddelbart ikke så nært for meg som for Jonathan, sier Alice.

– Men så viste det seg at en av studentene på kullet mitt og moren hennes faktisk hadde vært tilstede på konserten. De var uskadd, men likevel; det er skremmende, sier hun.        

Kjent med kommunale fritidstilbud

Alice og Jonathan har studert bachelor i Social Work ved University of Huddersfield, og er begge ferdig utdannet dette semesteret.

Gjennom samarbeid mellom UiTs avdeling vernepleie og Department of Social Work ved universitetet i Huddersfield, har de to studentene fått mulighet til et to ukers hospitantopphold i Harstad.

Under veiledning av Tommy Vandalsvik ved kulturenheten i kommunen har studentene fått stifte nærmere bekjentskap med ulike fritidstiltak for barn og unge. Det inkluderte også tilbud tilrettelagt for personer med spesielle behov, på grunn av sosial, psykisk eller fysisk funksjonshemming.

- Vi har fått et godt innblikk i tilbudene for unge her i Harstad, og har bl.a. fått være med på aktiviteter i Ungdommens Hus, Radio Harstad og Torsdagsklubben, sier Alice. – Mange gode ideer vi kan med oss hjem, selv om det kan bli vanskeligere å finne finansiering av aktivitetene i England.          

Alice og Jonathan rakk også å få med seg 17. mai-feiringen under oppholdet og en utendørs ungdomspolitisk markering i byen dagen før. – Vi fikk møte poliltisk engasjerte unge fra AUF, Senterpartiet, SV og Venstre. Imponerende! Veldig uvanlig i England med så mye politisk engasjement blant ungdom, sier de.

Jonathan Sullivan og Alice Turton. Foto: Kjetil Nilsen/UiT

Samarbeid om utveksling og forskning

Avdeling vernepleie ønsker å utvikle samarbeidet med University of Huddersfield. Arbeidet er i gang med å få inngått en bilateral avtale som omfatter forskningssamarbeid og studentutveksling.

Det siste forutsetter tilrettelegging og inkludering av en engelskspråklig modul i bachelorutdanningen.

Når det gjelder forskningssamarbeid, vil det skje ting allerede i høst. Professor Kwesi Alexander Kassah og avdelingsleder Bjørn-Eirik Johnsen reiser da til Huddersfield for å møte kollegaer, med tanke på å få etablert et nærmere samarbeid på forskning innen funksjonshemming.   

Nilsen, Kjetil
Publisert: 05.06.17 00:00 Oppdatert: 05.06.17 20:40
Harstad
Vi anbefaler