Møt prosjektlederen for innføring av ny digital læringsplattform (LMS) ved UiT

Geir Jarle Voldmo, nybakt prosjektleder for innføring av ny digital læringsplattform ved UiT ønsker seg engasjement rundt innføring av ny digital læringsplattform: - Jeg vil gjerne at folk engasjerer seg, det synes jeg er det aller viktigste!
Bersås, Sølvi
Publisert: 23.02.17 00:00 Oppdatert: 23.02.17 12:05

Den 9. desember 2016 ble det klart at valget om ny digital læringsplattform ved UiT sto mellom tre – Canvas fra Instructure, Brigthspace fra D2L og Neo fra Cypher. Den 25. januar i det nye året ble Canvas annonsert som den nye læringsplattformen ved UiT. To uker senere, den 6. februar begynte Geir Jarle Voldmo i sin nye 3-årige jobb som prosjektleder. Valget av den nye digitale læringsplattformen ble avgjort før prosjektlederen var på plass.

Fornøyd seksjonsleder

Seksjonsleder Nils Johan Lysnes i seksjon for digital utdanning (SDU) sier seg veldig fornøyd med ansettelsen av Geir Jarle Voldmo som prosjektleder. – Han sitter med en veldig relevant erfaring for jobben han skal gjøre, sier Lysnes. Voldmo selv forteller at han har jobbet for Studentsamskipnaden i mange år. – Til å begynne med var det IKT og kommunikasjon, fra 2001 til 2013 som IKT- og administrasjonssjef. I 2013 «outsourcet» Voldmo seg selv og begynte med gründervirksomhet, hvor prosjektledelse av større prosjekter og kommunikasjon er stikkord. Lysnes er enig når Voldmo sier at han tror hans arbeidserfaring passer bra i forhold til den nye prosjektleder-jobben. – Det er en omfattende infrastruktur og logistikk som skal på plass også i dette nye prosjektet.

«Vet jo ikke om vi klarer å gjøre alle til lags»

Prosjektleder Voldmo sier han er ydmyk i forhold til jobben han skal ta fatt på. – Det er mange som har mye større kompetanse. Han fortsetter: - Jeg vet jo ikke om vi klarer å gjøre alle til lags i forhold til ressurser, tekniske begrensninger, mange faktorer og ulike behov. Men seksjonsleder Lysnes sier han er sikker på at vi kan løse dette på en god måte, for vi har valgt et bra produkt vi skal rulle ut i organisasjonen.

Geir Jarle Voldmo og Nils Johan Lysnes ved ITA
Prosjektleder for innføring av ny digital læringsplattform ved UiT og seksjonsleder for digitale utdanningstjenester ved ITA Nils Johan Lysnes. Foto: Trond A. Jenssen

Men Voldmo er klar på at vi ønsker og kommer til å involvere alle. – Jeg oppfordrer alle til å engasjere seg i den nye læringsplattformen, både studenter og ansatte. – Fagmiljøene skal involveres, blant annet gjennom mange arbeidsgrupper med deltakelse fra UiT innen en rekke arbeidsoppgaver, legger Lysnes til.

Oppstarten av prosjektet

Denne første fasen er en mer teknisk fase, hvor IT-løsninger skal på plass blant annet med autentisering av brukerne. – Gjennom FEIDE-pålogging kan folk også logge fra andre steder enn universitetsområdene. I tillegg, forteller Voldmo, skal prosjektplanen, prosjektgruppa og styringsgruppa på plass. Han håper å kunne sette i gang med fase 2 i løpet av juni. – Vi jobber også med å få opp nettsider for prosjektet, hvor det løpende vil bli lagt ut informasjon.

- Prosjektets arbeid er på en måte to-delt gjennom hele prosjektperioden med en teknisk IT-bit og en pedagogisk del, hvor begge er en viktig del og må være med gjennom hele prosjektet, sier Voldmo. Avslutningsvis forteller Lysnes, at vi er klare over at vi ikke på noen måte er ferdig når prosjektperioden er over. – Det er andre store arbeider med digitalisering av arbeidsmiljøet som vi må jobbe videre med.

Skrevet i samarbeid med Hanne Beate Hansen

Bersås, Sølvi
Publisert: 23.02.17 00:00 Oppdatert: 23.02.17 12:05
Vi anbefaler