Høye forventninger for nye jusstudenter

Over 200 nye studenter var møtt opp til velkomstmøte for 1. avdeling i rettsvitenskap tirsdag. Spenning, høye forventninger og mange nye bekjentskaper preget studentenes første dag på studiet.
Moe, Trude Haugseth
Publisert: 17.08.16 00:00 Oppdatert: 17.08.16 15:29
Tromsø

I et fullstappet Auditorium 3 var det ei spent forsamling som fikk gode råd av konstituert dekan Gunnar Eriksen. De ble samtidig introdusert for alle studentforeningene og tilbudene på jusstudiet.  

Første møte med faddergruppa: Fadder Ivanna Frostad Ulriksen hilser på den ferske jussstudenten Henrik Lunde. Fadderne Sigrid F. Søyland (t.v.),  Andrea J. Telle og flere "fadderbarn" følger med.  Foto: Trude Haugseth Moe

Den du vil vær?

To medlemmer fra bandet Kajander bidro med fine poplåter til akustisk gitar under velkomstmøtet. «E’ du den du vil vær?» sang Bendik Kajander i låta si, et betimelig spørsmål til alle som hadde første dagen i et utdanningsforløp som vil forme livene deres i stor grad.

Stappfullt i Aud 3 på 1. avdeling jus' velkomstmøte. Dekan Gunnar Eriksen ønsker velkommen og gir studentene gode råd. Foto: Trude Haugseth Moe. 

Viktig med fadderordning

Etter velkomstmøtet ble de nye studentene geleidet utenfor til sine faddergrupper.  I faddergruppe 6 ventet tre sprudlende faddere fra 2. avdeling spent på fadderbarna sine.

Hvorfor vil dere være faddere?

– Jeg satte veldig pris på fadderordninga selv i fjor. Jeg kom fra Oslo og kjente ingen her. Det er veldig viktig med fadderordning, og det er gøy for både de nye studentene og fadderne å bli kjent med nye folk, sier Sigrid Fife Søyland entusiastisk.

Hva gleder dere dere mest til i løpet av Fadderuka?

– Det er å bli kjent med nye folk! sier Andrea Johanna Telle, og de andre nikker enige.  

– Og rebusløpet! legger Ivanna Frostad Ulriksen ivrig til.

Fadderbarna begynner å komme til og blir tatt hjertelig imot av fadderne sine. To av «fadderbarna» er Jonas Pettersen og Henrik Lunde. 

Tre sprudlende faddere venter på fadderbarna sine. Fra v. Sigrid Fife Søyland, Ivanna Frostad Ulriksen og Andrea Johanna Telle. Foto: Trude Haugseth Moe

Vil forstå

Hvorfor ble det jusstudiet på dere?

– Fordi det er spennende med lov og rett, og jus gir mange jobbmuligheter, sier Jonas, som forteller at han har vurdert mange utdanninger før han endte på jus.

– Det er et interessant fagfelt; å vite hva slags regler samfunnet er bygd opp av, og å kunne forstå hvordan saker man leser om i media og slikt, blir avgjort, mener Henrik.

Høye forventninger

Hvorfor ble Tromsø studiested?

Jeg er lei av Oslo. Jeg hadde lyst å prøve et nytt sted, og har hørt mye bra både om byen Tromsø og jusstudiet her. Så jeg har høye forventninger, smiler Henrik.

Hørt mye bra om Tromsø

Høye forventninger har også Sigrid Haanes Marton, Thekla E. Bergli, og Ellerine Tellemann, som onsdag står i kø utenfor Servicetorget for å få hjelp til registrering.

– Jeg har hørt mye bra om byen og studiet her. Jeg har flere slektninger som har studert jus her og som er veldig fornøyde, og jeg har hørt at både miljøet og lærerne er veldig bra. Så jeg valgte Tromsø foran Oslo og Bergen på grunn av det, sier Ellerine, som er fra Sandessjøen. Hun legger til at det at Tromsø er så naturnært også hjalp på.

– Jeg har hørt at studiet her har mye fokus på muntlig trening og det gjør juristene herfra ettertraktede på jobbmarkedet. Derfor valgte jeg Tromsø, forteller Sigrid.

For Thekla var det mer praktiske grunner til å velge Tromsø.

– Jeg er fra Tromsø og kjæresten min ønsker å bli her, så jeg hadde ikke så mye valg! ler hun. Men legger til at hun er glad i byen.

Menneskerettigheter, kriminologi og bistand 

Ellerine Tellemann og Sigrid Haanes Marton har høye forventninger til masteren i rettsvitenskap ved UiT. Her står de i kø på Servicetorget på Jurfak. Foto: Trude Haugseth Moe

På sikt ønsker Thekla å jobbe med bistand og humanitært arbeid mens Sigrid kunne tenkt seg å jobbe innenfor kriminologisk etterforskning. Ellerine valgte jusen fordi hun alltid har vært engasjert i menneskerettigheter, klima og politikk og er aktiv i mange organisasjoner.

Da gjenstår det bare å ønske studentene lykke til og håpe at masterstudiet i rettsvitenskap lever opp til studentenes høye forventninger!

 

 

Moe, Trude Haugseth
Publisert: 17.08.16 00:00 Oppdatert: 17.08.16 15:29
Tromsø
Vi anbefaler