– Rart å være på jobb ved semesterstart

Jusstudent Ragnhild Berg Nilsen skulle egentlig startet sitt tredje studieår ved UiT tirsdag. I stedet var hun på jobb som politisk rådgiver for statsråd Elisabeth Aspaker.
Solhaug, Randi Merete
Publisert: 16.08.16 00:00 Oppdatert: 17.08.16 13:45
Tromsø

Jusstudent Ragnhild Berg Nilsen fikk en utrolig sjanse da hun i vår ble bedt om å vikariere som EØS- og EU-minister Elisabeth Aspakers politiske rådgiver. Foto: Stine Holand

På kort tid gikk Ragnhild Berg Nilsen fra å være 2.årsstudent på juss ved UiT til å lande et vikariat som politisk rådgiver for EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker – og det i en alder av bare 20 år.

– Definitivt en kul jobb

Tirsdag var hun på tilbake i Tromsø igjen for å overvære velkomsten for de nye studentene, samt åpninga av det akademiske året ved UiT Norges arktiske universitet – hvor Aspaker var årets hovedtaler. Men denne gang var det ikke som student, og det føltes litt spesielt:

– Personlig så synes jeg det er veldig rart å stå her i dag og se åpninga av det som skulle vært mitt tredje studieår. I stedet er jeg her som del av arrangementet fordi Elisabeth er gjest. Og jeg synes det er litt rart å ikke skulle handle bøker, og ikke skulle være sammen med vennene mine på jussen dette her året. Men det her er definitivt en sjanse man får én gang, så hvis andre får lignende sjanser, så vil jeg anbefale folk å ta dem, sier Ragnhild Berg Nilsen.

Se intervju med Ragnhild og statsråden her: 

– Hvordan har jobben vært så langt?

– Det har vært helt utrolig! Det er noen dager jeg bare må klype meg i armen og si til meg selv ”tenk at du gjør denne jobben”. Og min jobb er spesiell, det er ingen dager som er like. Mye av arbeidet består i tilrettelegging, slik at ting går så bra som de overhodet kan. Jeg får både se og oppleve utrolig mye, og det er definitivt en veldig kul jobb! Det er også mye av det jeg har lært på studiet mitt som jeg kan ta med meg og bruke i jobben. Spesielt EØS/EU-rett som jeg har fått utrolig mye bruk for. Dette er definitivt noe jeg ikke kommer til å angre på at jeg gjorde.

De etablerte jusstudentene ved UiT tok godt i mot de ferske jusstudentene under velkomsten for nye studenter i Labyrinten tirsdag 16. august. I år blir ikke Ragnhild Berg Nilsen en del av denne gjengen ved jusstudiet i Tromsø. Men hun returnerer neste vår. Foto: Tommy Hansen

Se flere bilder fra semesteråpningen i Labyrinten på vår Facebook-side!

Mange talenter ved UiT

Elisabeth Aspaker er full av lovord for den jobben Ragnhild har gjort til nå:

– Hun er kjempeflink. Og det er ikke noen tvil om at her ved UiT så går det mange flinke studenter og mange talent som samfunnet kan gjøre bruk av. Og jeg har funnet min politiske rådgiver her ved jusstudiet, og jeg er veldig glad for å ha fått Ragnhild med på laget. Jeg hadde litt dårlig samvittighet fordi hun var midt i studiene sine, men jeg tror jo likevel det er en kjempespennende erfaring, sier statsråden.

Selv om hun nå har fått en fot innenfor arbeidslivet, så er Ragnhild Berg Nilsen fast bestemt på å dra tilbake til UiT og gjøre ferdig jusstudiene.

– Ja, jeg er bare i permisjon ut april neste år, så når jobben er ferdig så er jeg tilbake her igjen – du finner meg sikkert på biblioteket, smiler hun.

Labyrinten var fullpakket med studenter på velkomsten for de nye studentene ved UiT. Arrangementet markerte også åpningen av det akademiske året. Det var taler ved rektor Anne Husebekk, ordfører Kristin Røymo, studentparlamentsleder Marthe Seland og statsråd Elisabeth Aspaker. I tillegg var det musikalske innslag ved Marie Vangen. Foto: Tommy Hansen
Solhaug, Randi Merete
Publisert: 16.08.16 00:00 Oppdatert: 17.08.16 13:45
Tromsø
Vi anbefaler