Flygerstudentene får nye klasserom

Studentene som starter på bachelor i luftfartsfag i januar 2016 kommer til nye lokaler med klasserom, møte- og briefingrom på Bardufoss lufthavn. Søknadsfrist er 1. september.
Solhaug, Randi Merete
Publisert: 20.08.15 11:00 Oppdatert: 20.08.15 14:05

Kullene ved University of Tromsø School of Aviation (UTSA) er små og sammensveisede. Her gratulerer resten av kullet en av flygerstudentene som nettopp har flydd sin første solotur. Foto: UTSA

– Vi har fått klarsignal til å gå i gang med å oppgradere klasseroms- og møteroms-fasiliteter på Bardufoss. I dag har vi klasserom i kjelleren på Istind, der studentboligene er. Nå skal all undervisning samles på Bardufoss lufthavn. Det kommer til å gjøre studiesituasjonen mye bedre for studentene våre, som da får den teoretiske og operative undervisningen på samme sted, sier seksjonssjef Terje Ferdinand Olsen.

For studenter som starter i januar 2016 betyr det at når de er ferdig med første år i Tromsø, så kommer de til helt nye undervisningsfasiliteter på Bardufoss.

Nye studenter på Bardufoss får neste år nyte godt av denne oppgraderingen som skjer i samarbeid med Troms fylke. Det betyr klasserom og flere rom for briefing/debriefing i nye lokaler når studentene har individuell, operativ flyging.

– I tillegg er flyparken nå komplett med nye enmotors og eldre oppgraderte fly, forteller Olsen.

Mest fornøyde studenter

I tillegg til å få nye lokaler på bakken, har flygerstudentene trolig allerede det fineste ”klasserommet” i lufta.

Se video fra studentenes egen rundtur i Lofoten:

Bachelorstudentene i luftfartsfag er dessuten de studentene ved UiT som er mest fornøyd med studiet sitt

Det viser den nasjonale studentundersøkelsen, Studiebarometeret. 

Ettertraktede på jobbmarkedet

Siden UiT Norges arktiske universitet etablerte UTSA i 2008, har åtte kull blitt uteksaminert. Det tas opp 12 studenter hvert semester, og disse går igjennom en streng seleksjonsprosess.

– Vi inviterer potensielle studenter ned til Rygge for tester og grundige intervjuprosesser. Blant annet må de igjennom en én time lang samtale med en psykolog og en erfaren trafikkflyger. Vi er strenge, men det mener vi er helt nødvendig for å ivareta flysikkerheten. Vi skal utdanne de beste. Når jeg går inn i et fly nå og ser at en av mine tidligere studenter sitter ved spakene – ja, da føler jeg meg helt trygg, sier Terje F. Olsen.

Kvaliteten på studiet og kandidatene er veldig høy, noe som gjør studentene ettertraktet på jobbmarkedet.

– Flyselskapene er blitt oppmerksomme på oss, og vi begynner nå å nyte godt av den høye lista vi har lagt. Det ser veldig lovende ut for fremtidige kandidater, mener Olsen.

I vår dro fire kull ved UTSA til OSL Gardermoen for å besøk SAS og Norwegian. Foto: UTSA

Unik flyopplæring

University of Tromsø School of Aviation (UTSA) er en flyskole som hvert år utdanner 24 flystudenter. Det tas opp 12 studenter hvert halvår. Bachelorstudiet er treårig, og har tilholdssted i Tromsø og Bardufoss.

Hold deg oppdatert, følg UTSA på facebook.

Studiet er Norges eneste offentlig finansierte trafikkflygerutdanning, og gir i tillegg til et kommersielt flysertifikat (CPL) en bachelorgrad. Utdanningen er skreddersydd i samarbeid med bransjen, og plasseringen i Nord-Norge gir studentene en unik flyopplæring i arktiske forhold.

Kunne du tenke deg å bli trafikkflyger? Da bør du sende søknad nå. Søknadsfristen er 1. september for kullet som starter opp i januar 2016.

Bli med på omvisning på University of Tromsø School of Aviation. Se studentenes egen video:

Solhaug, Randi Merete
Publisert: 20.08.15 11:00 Oppdatert: 20.08.15 14:05
Vi anbefaler