Kompetanseløft i Vesterålen

Fremtidig kompetansebehov sto på agendaen da Vesterålsløftet inviterte til dialogmøte.
Braathen, Victoria
Publisert: 05.02.15 00:00 Oppdatert: 06.02.15 12:32

Om lag 50 deltakere, fra lokale og regionale myndigheter, privat næringsliv, utdanning, forskning og utviklingsaktører deltok da Vesterålsløftet inviterte til dialogmøte om kompetansebehov i Vesterålen på Hurtigruten Hus, Stokmarknes, torsdag 22. januar.

Hensikten med konferansen har vært å identifisere fremtidige kompetansebehov i Vesterålsregionen, og drøfte hvilke grep som må tas for å imøtekomme disse. Dialogkonferansen inngår som et av tiltakene i Vesterålsløftet, og konklusjoner fra konferansen vil blant annet bli fulgt opp på Fremtidskonferansen som finner sted 16. april 2015.  

Fremtidige kompetansebehov

I første del av programmet var utvalgte representanter fra utdanningssektoren og næringslivet invitert til å komme med sine perspektiver på kompetansebehov i regionen. Innledere inkluderte Erlend Bullvåg, førsteamanuensis ved Handelshøgskolen i Bodø; Tone Vangen, fylkesutdanningssjef i Nordland fylkeskommune; Frode Nilsen, administrerende direktør i Leonhard Nilsen & Sønner AS; og Skjalg Steiro, personalsjef i Biomar.

Andre del av programmet ble gjennomført i dialog form der deltakerne ble invitert til å komme med sine innspill og synspunkter på kompetansearbeid i regionen i årene som kommer. Hvilke behov har regionen og hvordan skal aktører i Vesterålen arbeide for å oppnå dette, var noen av spørsmålene til diskusjon.

Dialogkonferansen har vært et samarbeid mellom arbeidsgruppen i Vesterålsløftet, bestående av Universitetet i Nordland ved Campus Vesterålen, Kunnskapsparken Vesterålen, RKK Vesterålen og Vesterålen regionråd, og Senter for karriere og arbeidsliv ved UiT Norges arktiske universitet.

Fra gruppediskusjonene. Foto: Senter for karriere og arbeidsliv.
 

Involvere og inkludere

Dialogkonferanse som metode er en arena hvor ulike stemmer skal slippes til. Det er et møtested for deltakere fra samme eller forskjellige virksomheter/ områder som har felles berøringspunkter med temaet som tas opp. Arbeidsformen er involverende, inkluderende og deltakerorientert, og har som formål å gi bedre kunnskapsgrunnlag i utviklings- og beslutningsprosesser.

Senter for karriere og arbeidsliv bistår med jevne mellomrom samarbeidspartnere med å legge til rette for dialogkonferanserTa gjerne kontakt dersom din virksomhet ønsker å høre mer om dialogkonferanse.
 

Braathen, Victoria
Publisert: 05.02.15 00:00 Oppdatert: 06.02.15 12:32
Vi anbefaler