IT-kurs til en verdi av 4000 kroner!

Bli en mester i oppgaveskriving med Word tekstbehandling!
Bersås, Sølvi
Publisert: 12.09.14 00:00 Oppdatert: 12.09.14 13:06

Det er avdeling for IT (ITA) ved Universitetet i Tromsø Norges arktiske universitet (UiT) som ønsker å lære studentene hvordan de best mulig skriver lange oppgaver i Word. Årets nye studenter fikk innbydelsen på introduksjonskurset. Oraklet har i tillegg reklamert for to-timers kurset både på UiT sine nettsider og med «visittkort» til å ta med ved desken på Oraklets kontorer.

Seksjonsleder Jon Fagertun fra ITA begynner kurset med å fortelle tilhørerne, rundt 200 studenter til sammen på de to dagene, om noe av bakgrunnen for kurset og hvorfor det er så nyttig. ITAs erfarne og dyktige kursleder Magnus Haug fra ITA tar deretter over og sier: «Det vi er ute etter er en automatisering av dokumentet deres». Det er ut som studentene tenker – «Automatisering? Det vil jeg gjerne ha!».

Hva er bakgrunnen for kurset i «lange dokumenter i Word» ved UiT? Ifølge Fagertun skyldes dette en mangeårig erfaring med fortvilte masterstudenter og dr. stipendiater. «Mot slutten av sine avhandlinger kommer de til oss IT-konsulenter og trygler på sine knær om å få hjelp fordi de har mistet kontrollen over den IT-tekniske oppbyggingen i dokumentet. Dette er etterarbeid som det kan ta uker å få ordnet opp i», forteller Fagertun.

Fagertun avslutter med å fortelle at «Lange dokumenter i word» er et kurs som er verdt sin vekt i gull, for en som skal produsere dokumenter og det SKAL alle studenter ved Universitetet.

Studentenes tilbakemeldinger er ikke til å misforstå:

  • «Masterstudent: Hvorfor er ikke kurset obligatorisk når man starter ved UiT?».
  • «Jeg ville spart dager og uker på å skrive oppgavene mine om jeg hadde tatt dette kurset tidligere i studieforløpet».
  • «Dette er det nyttigste IT-kurset jeg har vært på EVER!!!»

Riktig bruk av Word forenkler oppgaveskrivingen.

 

Bersås, Sølvi
Publisert: 12.09.14 00:00 Oppdatert: 12.09.14 13:06
Vi anbefaler