Nyheter fra Universitetet i Tromsø

04.03.15 - Nyhetssak:
Aude Margrethe Ulsrud studerer til vanlig friluftsliv ved UiT. Under Finnmarksløpet jobber hun med promotering, sosiale medier og VIP-arrangement.
moskus_web.jpg
04.03.15 - Nyhetssak:
I 1980 satte man ni moskus ut på Ryøya, de skulle bli forsøksdyr for UiT. Men den aggressive moskusen viste seg å være dårlig egnet til laboratorieforsøk. I 2010 dro vi på leting etter moskusen og fikk dens 30-årige forskningshistorie på kjøpet.

lege-med-sprøyte.jpg
04.03.15 - Nyhetssak:
Distriktskommunene har i mange år slitt med legebemanningen, så nå skal Nasjonalt senter for samfunnsmedisin kartlegge vikarbruken.
Kulde2.jpg
03.03.15 - Nyhetssak:
For 16 år siden var han med på å redde henne etter 80 minutter under isen. Lørdag 7. mars kommer lege Torvind Næsheim og Anna Bågenholm til Alta for å fortelle sin historie om hvordan kuldebehandling redder liv.
kvadrat LINE HUSJORD 073A9593 copy.jpg
03.03.15 - Nyhetssak:
Universitetslektor Line Husjord mener at et korrekt kosthold til barn over to år ikke er så vanskelig. På Lørdagsuniversitetet 7. mars forteller hun hvor enkelt det kan være.
hjerte-crop.jpg
03.03.15 - Nyhetssak:
Med ny vestlig livsstil har urfolk plutselig blitt rammet av livsstilsykdommer som ikke berørte dem før.
hovedbilde kvadrat.jpg
02.03.15 - Nyhetssak:
Er netthets et likestillingsproblem? Ja, mener den profilerte NRK-journalisten Sidsel Wold og redaktør i nettavisen «forskning.no», Nina Kristiansen. Fredag tar de debatten på UiT.
Finnmarksløpet2.jpg
02.03.15 - Nyhetssak:
Til journalister: Lurer du på noe om Finnmarksløpet, søvn, nedkjøling, motivasjon eller ekstreme forhold? I UiTs ekspertliste finner du flere forskere som kan svare.
Finnmarksløpet.jpg
27.02.15 - Nyhetssak:
UiT samarbeider med verdens lengste hundeløp, og i år reiser vi rundt på sjekkpunktene i en siida med aktiviteter for hele familien.
BERIT-KVADRAT-073A0505.jpg
27.02.15 - Nyhetssak:
UiT-forsker Berit Kristoffersen tror det blir omkamp om oljeboring i Lofoten og ser ikke bort fra at politikerne vil finne fram miljøargumenter for å tillate det.
IndreværPortrett-400.jpg
26.02.15 - Nyhetssak:
Geolog Kjetil Indrevær har undersøkt jordskorpas sprekkdannelser og hvordan formasjoner på havbunnen henger sammen med landskapet på land.
Rotte-PET-scan.jpg
26.02.15 - Nyhetssak:
– Vi er alle opptatt av helse og bekjempelse av kreft, så hvis pengegaven min kan hjelpe barn og unge som har et helt liv foran seg, så blir jeg glad.
ELLING-CARLSEN-TROMSØ-MUSEUM-copy.jpg
26.02.15 - Nyhetssak:
Han var med på å oppdage Frans Josefs land, men da resten av mannskapet fra polarekspedisjonen ble mottatt som helter av hundretusener av mennesker i Europa, valgte ishavsskipperen Elling Carlsen å bli hjemme i Tromsø.
gravstein-crop.jpg
26.02.15 - Nyhetssak:
Gifte menn og kvinner som mister sin ektefelle har høyere risiko for selv å dø den første tiden etterpå – og i flere år fremover.
Hjort.jpg
25.02.15 - Nyhetssak:
UiT vil styrke samarbeidet med arbeids- og næringslivet, og arrangerer seminar i Peter F. Hjorts ånd 5. mars.

GRUPPEBILDE-073A0365-kvadrat.jpg
25.02.15 - Nyhetssak:
I 27 år på rad har Nordkapp videregående skole tatt turen til UiT Norges arktiske universitet for at avgangselevene skal bli tryggere på utdanningsvalget sitt. – Veldig bra, mener årets elever etter to dager i Tromsø.
Moen400.jpg
24.02.15 - Nyhetssak:
Utvikler analyseverktøy som gir rask og nøyaktig informasjon om isforholdene i Arktiske farvann.
1-15 av 46 | Neste 15 Siste 1 | Arkiv

Publikasjoner:
Magasinet Labyrint Magasinet Ottar Podium - FoU-magasin fra Det kunstvitenskapelige fakultet Studentavisen Utropia

Finn nyhetssak:

UiT på twitter