Nyheter fra Universitetet i Tromsø

Mads+Gilbert+Foto+Vegard+Veberg+0508.jpg
19.12.14 - Nyhetssak:
UiT-professor og lege Mads Gilbert ble med solid margin kåret til Årets navn av VGs lesere.
Nilsen-tester-Audun-kvadratisk.jpg
19.12.14 - Nyhetssak:
Stadig flere av våre ypperste skiløpere dropper festesmurningen og staker seg gjennom skirenn. En ny studie skal finne ut hva de oppnår med denne teknikken.

Fisker_foto_Colourbox
18.12.14 - Nyhetssak:
Hvordan skal Norge sikre en bærekraftig utvikling av havfisketurismen? Spørsmålet stilles i en ny doktorgradsavhandling ved UiT.
Drivåpning_ingress.jpg
18.12.14 - Nyhetssak:
Hva skjedde ved Norges nordligste universitet i 2014? Hvem fikk priser, hvilke rekorder ble satt og hvem kom på besøk? Finn ut her!
Rolf Anker Ims
17.12.14 - Nyhetssak:
UiT Norges arktiske universitet skal samarbeide med UiO og NTNU i et stort klimaforskningsprosjekt som starter neste høst.
Nr_1_COLOURBOX8535171.jpg
17.12.14 - Nyhetssak:
Ti på topp – hvilken nyhet tror du troner øverst på mest-lest-lista?
Mads+Gilbert+Foto+Vegard+Veberg+0508.jpg
17.12.14 - Nyhetssak:
Mads Gilbert får medisinsk pris for sitt humanitære arbeid
Tveterås-girNOU-Aspaker_ingress.jpg
16.12.14 - Nyhetssak:
Tirsdag ble en fersk NoU-rapport om sjømatindustrien lagt fram på UiT. Rapporten foreslår mange, store endringer for næringa, blant annet å fjerne leveringsplikta.
Studiekatalog-utsnitt
16.12.14 - Nyhetssak:
Studiekatalogen for 2015 er kommet!
Tegning av Dramsveien studentby
16.12.14 - Nyhetssak:
Norges arktiske studentsamskipnad har formelt overtatt tomta der det skal bygges 1.000 nye studentboliger.
AMNW-Foto-EA-kvadrat.jpg
16.12.14 - Nyhetssak:
Fra neste høst blir det mulig å ta Master i sosialt arbeid ved Institutt for barnevern og sosialt arbeid, Finnmarksfakultetet. Det vedtok universitetsstyret torsdag i forrige uke.
laserlys.jpg
16.12.14 - Nyhetssak:
Med lysende molekyler, i alle regnbuens farger, festet til proteiner som binder seg til blodceller, klarer kreftlege Blix i Tromsø å identifisere de virkelig farlige krefttilfellene.
Satellitt_foto_Colourbox
15.12.14 - Nyhetssak:
Professor Torbjørn Eltoft har store ambisjoner når kunnskapen innen jordobservasjon samles i et nytt SFI.
TASTA 073A9428 copy copy.jpg
15.12.14 - Nyhetssak:
Ny teknologi legger til rette for å lage tastaturer til alle typer mobiltelefoner og nettbrett på samtlige skriftspråk i hele verden og kan være med på å berge utrydningstruede språk. Mandag lanseres samiske tastatur.
Yngve-Birkelund
12.12.14 - Nyhetssak:
Ingeniørutdanningen i nautikk flyttet i høst inn i det nye teknologibygget. Torsdag inviterte de på seilas i en skipssimulator i verdensklasse.
Edel Elvevoll
12.12.14 - Nyhetssak:
Tirsdag kommer fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) til UiT Norges arktiske universitet, for å ta imot rapporten om sjømatindustriens rammevilkår. Dekan Edel Elvevoll er glad for at overrekkelsen skjer her.
AUTOMAT-new.jpg
11.12.14 - Nyhetssak:
Rektor Anne Husebekk mener en faglig integrasjon av HiN og UiT er en svært god anledning til å ta grep for å sikre en styrking av teknologifagene i nord.
1-15 av 44 | Neste 15 Siste 14 | Arkiv

Publikasjoner:
Magasinet Labyrint Magasinet Ottar Podium - FoU-magasin fra Det kunstvitenskapelige fakultet Studentavisen Utropia

Finn nyhetssak:

UiT på twitter