Nyheter fra Universitetet i Tromsø

Økonomistudenter i Finnmark
24.07.14 - Nyhetssak:
Har du generell studiekompetanse kan du fortsatt søke opptak til en rekke studier ved UiT
Labyrinten åpning høst 2011 KSA.JPG
23.07.14 - Nyhetssak:
4.470 søkere får i disse dager tilbud om studieplass ved UiT Norges arktiske universitet. Det er 201 flere enn i fjor og en økning på 4,7 prosent, viser tall fra Samordna opptak.

odontologi-8.jpg
22.07.14 - Nyhetssak:
UiT har siden 2010 hatt en forsøksutdanning i klinisk odontologi. Utdanningen skal nå evalueres.
sundsfjord.JPG
21.07.14 - Nyhetssak:
UiT Norges arktiske universitet skal fortsatt tilby desentralisert sykepleierutdanning i Finnmark. Studiet i Alta er et prøveprosjekt som skal evalueres høsten 2014 før det legges videre planer for studietilbudet.
Orkide_flekkmarihånd_Dactylorhiza_Maculata_Norway_ingress.jpg
17.07.14 - Nyhetssak:
Orkideer, planteverdenens dronninger, vokser vilt mange steder i Nord-Norge. Flekkmarihånd er den vanligste arten, og har et spennende rykte som lyst- og kjærlighetsvekkende middel.
gift.jpg
17.07.14 - Nyhetssak:
Du har mellom 200 og 400 forskjellige miljøgifter i kroppen, og disse er i stadig endring.
høgaltarskåpet_ingress.jpg
16.07.14 - Nyhetssak:
Eventyrlege inntekter frå sal av tørrfisk er grunnlaget for den rike og vakre utsmykkinga i Trondenes kyrkje, vert det sagt. Men helst kan vi vel takke ein dedikert katolsk prest.
eldreskilt.jpg
15.07.14 - Nyhetssak:
– Kommunene må legge til rette for at helsearbeidere i eldreomsorgen får ta master, sier Parabaran Rajalingam.
Veps_nærbilde_ingress_COLOURBOX4194346.jpg
10.07.14 - Nyhetssak:
Det er sommer og du koser deg i sola. Så hører du lyden i øret: bizzzz... Du vifter med armene før du løper vekk. Veps kan ødelegge en idyll på sekunder. Hvorfor må de finnes? Insektsforsker Trond Elling Barstad gir deg svaret.
Polartorsk.jpg
09.07.14 - Nyhetssak:
Polartorsken er en av de mest sentrale fiskeartene i Barentshavet og er mat til annen fisk, fugl og sjøpattedyr. Den er også en mulig matkilde til folk. Feltstudier i to fjorder ved Svalbard har vist hvordan klimaendringene i Arktis kan true denne fisken.
Luther46c.jpg
09.07.14 - Nyhetssak:
Før reformasjonen i 1536–37 var dei fiskerike områda i Nord-Noreg sett på som rike og blomstrande. Det var stor innvandring og prestane ynskte seg hit. Etter reformasjonen endra biletet seg.
08.07.14 - Nyhetssak:
Vi har alle en viss grad av selvkontroll, men selv de med vilje av jern kan knekke.
Svalbard_reinsdyr_ingress_Phil McIver_Flickr.jpg
04.07.14 - Nyhetssak:
UiT har fått midler til å starte Arctic MOOC, som er et åpent, gratis og nettbasert kurs for absolutt alle som ønsker mer kunnskap om nordområdene. Målet er 2000 studenter første år.
Jorunn Jørgensen_FotoCaeyers_DSC9629-2.jpg
03.07.14 - Nyhetssak:
Så godt som alle de 300 millioner oppdrettsfiskene som årlig produseres i Norge, vaksineres. Det sparer næringa for flere millioner kroner. Men noen må forske fram vaksinene, og det er jobben til professor Jorunn Jørgensen.
Professor Ivar Johannes Aaraas
03.07.14 - Nyhetssak:
Medisinstudiet til UiT har fått plass i en internasjonal ”kokebok” på hvordan man skal utdanne leger til distriktene.
barn, bamse.jpg
01.07.14 - Nyhetssak:
Foreldres skilsmisse er den hyppigste problematikken til skolehelsetjenesten, men likevel blir helsesøstre sjelden kontaktet.
26.06.14 - Pressemelding:
Styret ved UiT Norges arktiske universitet har behandlet Kunnskapsdepartementets henvendelse om å komme med innspill på modeller som kan styrke faglig kvalitet og robusthet i norsk høyere utdanning og forskning.
1-15 av 44 | Neste 15 Siste 14 | Arkiv

Publikasjoner: