Nyheter fra Universitetet i Tromsø

Kumari.jpg
25.07.14 - Nyhetssak:
Bakterier som forårsaker katastrofetilstander i fiskemærer langs norskekysten produserer stoffer som er egnet i fremstilling av babymat.
Økonomistudenter i Finnmark
24.07.14 - Nyhetssak:
Har du generell studiekompetanse kan du fortsatt søke opptak til en rekke studier ved UiT

Labyrinten åpning høst 2011 KSA.JPG
23.07.14 - Nyhetssak:
4.470 søkere får i disse dager tilbud om studieplass ved UiT Norges arktiske universitet. Det er 201 flere enn i fjor og en økning på 4,7 prosent, viser tall fra Samordna opptak.
odontologi-8.jpg
22.07.14 - Nyhetssak:
UiT har siden 2010 hatt en forsøksutdanning i klinisk odontologi. Utdanningen skal nå evalueres.
sundsfjord.JPG
21.07.14 - Nyhetssak:
UiT Norges arktiske universitet skal fortsatt tilby desentralisert sykepleierutdanning i Finnmark. Studiet i Alta er et prøveprosjekt som skal evalueres høsten 2014 før det legges videre planer for studietilbudet.
gift.jpg
17.07.14 - Nyhetssak:
Du har mellom 200 og 400 forskjellige miljøgifter i kroppen, og disse er i stadig endring.
Orkide_flekkmarihånd_Dactylorhiza_Maculata_Norway_ingress.jpg
17.07.14 - Nyhetssak:
Orkideer, planteverdenens dronninger, vokser vilt mange steder i Nord-Norge. Flekkmarihånd er den vanligste arten, og har et spennende rykte som lyst- og kjærlighetsvekkende middel.
høgaltarskåpet_ingress.jpg
16.07.14 - Nyhetssak:
Eventyrlege inntekter frå sal av tørrfisk er grunnlaget for den rike og vakre utsmykkinga i Trondenes kyrkje, vert det sagt. Men helst kan vi vel takke ein dedikert katolsk prest.
eldreskilt.jpg
15.07.14 - Nyhetssak:
– Kommunene må legge til rette for at helsearbeidere i eldreomsorgen får ta master, sier Parabaran Rajalingam.
Veps_nærbilde_ingress_COLOURBOX4194346.jpg
10.07.14 - Nyhetssak:
Det er sommer og du koser deg i sola. Så hører du lyden i øret: bizzzz... Du vifter med armene før du løper vekk. Veps kan ødelegge en idyll på sekunder. Hvorfor må de finnes? Insektsforsker Trond Elling Barstad gir deg svaret.
Luther46c.jpg
09.07.14 - Nyhetssak:
Før reformasjonen i 1536–37 var dei fiskerike områda i Nord-Noreg sett på som rike og blomstrande. Det var stor innvandring og prestane ynskte seg hit. Etter reformasjonen endra biletet seg.
Polartorsk.jpg
09.07.14 - Nyhetssak:
Polartorsken er en av de mest sentrale fiskeartene i Barentshavet og er mat til annen fisk, fugl og sjøpattedyr. Den er også en mulig matkilde til folk. Feltstudier i to fjorder ved Svalbard har vist hvordan klimaendringene i Arktis kan true denne fisken.
08.07.14 - Nyhetssak:
Vi har alle en viss grad av selvkontroll, men selv de med vilje av jern kan knekke.
Svalbard_reinsdyr_ingress_Phil McIver_Flickr.jpg
04.07.14 - Nyhetssak:
UiT har fått midler til å starte Arctic MOOC, som er et åpent, gratis og nettbasert kurs for absolutt alle som ønsker mer kunnskap om nordområdene. Målet er 2000 studenter første år.
Professor Ivar Johannes Aaraas
03.07.14 - Nyhetssak:
Medisinstudiet til UiT har fått plass i en internasjonal ”kokebok” på hvordan man skal utdanne leger til distriktene.
Jorunn Jørgensen_FotoCaeyers_DSC9629-2.jpg
03.07.14 - Nyhetssak:
Så godt som alle de 300 millioner oppdrettsfiskene som årlig produseres i Norge, vaksineres. Det sparer næringa for flere millioner kroner. Men noen må forske fram vaksinene, og det er jobben til professor Jorunn Jørgensen.
barn, bamse.jpg
01.07.14 - Nyhetssak:
Foreldres skilsmisse er den hyppigste problematikken til skolehelsetjenesten, men likevel blir helsesøstre sjelden kontaktet.
1-15 av 44 | Neste 15 Siste 14 | Arkiv

Publikasjoner: