Nyheter fra Universitetet i Tromsø

D-vitamin.jpg
29.08.14 - Nyhetssak:
D-vitaminet soler seg i sitt gode rykte. Skjelettet er avhengig av det, og det sies at vitaminet også reduserer kreftrisiko, MS og tidlig død. Men er det sant?
29.08.14 - Nyhetssak:
Totalt har Noreg ikkje mindre enn ni ulike næringar som er basert på naturressursar. Dei har gjort oss til eit av dei rikaste landa i verda. Også utan oljeinntektene ville vi stått sterkt.

laks400.jpg
27.08.14 - Nyhetssak:
Mystisk oppblomstring av kaldtvannsvibriose hos laks kan skyldes snedig mekanisme hos sykdomsfremkallende bakterie
Fly
27.08.14 - Nyhetssak:
Over 1 milliard mennesker fra alle verdenshjørner flyr hvert år, noen er bærere av alvorlige smittsomme sykdommer – men blir medpassasjerene smittet?
Rydningen400.jpg
25.08.14 - Nyhetssak:
Geolog Tom Arne Rydningen har forsket på hvordan havbunnen utenfor Troms er blitt utformet av isbreers bevegelser og avsetninger de siste 3 millioner år.
a-mak.jpg
25.08.14 - Nyhetssak:
Ny doktorgrad hevdar at det på russisk også kan lagast diminutiv - forminskingsord - av verb. Altså avleidde eller samansette ord som beskriv noko som er i ei mindre form enn originalen.
Forskningsdagene 2014 kvadratisk.jpg
25.08.14 - Nyhetssak:
Tvangsevakueringen av Finnmark, livet under krigen, filmvisning av “Kofta & Kilten”, Forskningstorg i Hammerfest, forskningsmaraton på Hammerfest bibliotek og sykkel som kommunikasjonsmiddel er noe av det årets festival i Finnmark har på programmet.
25.08.14 - Nyhetssak:
Norfishing 2014 er over. Blant 450 utstillere frå 48 land var ein gjeng med tromsøstudenter frå Håp i Havet.
studievaner.jpg
25.08.14 - Nyhetssak:
Cirka 95 prosent av norske studenter utsetter sine arbeidsoppgaver. Dette kan det bli psykisk sykdom av.
MIn Side for studenter3.jpg
22.08.14 - Nyhetssak:
UiT har lansert tjenesten "Min Side for studenter" som er en personlig nettside du kan fylle med innhold selv.
reke crop.jpg
21.08.14 - Nyhetssak:
Biologiske spor etter voldtekt kan være vanskelige å analysere, men egenskaper hos arktiske reker gir bedre DNA profil.
Odland 2 kvadrat.jpg
19.08.14 - Nyhetssak:
Mange tusen hiv-smittede barn over hele verden kan reddes av forskningsprosjektet professor Jon Øyvind Odland leder fra Universitetet i Tromsø.
Studiestart3.jpg
19.08.14 - Nyhetssak:
19. august var det åpning av et nytt akademisk år ved UiT. Forsvarsminister og tidligere UiT-student Ine Eriksen Søreide var hovedtaler for spente studenter.
Lill Babs på Skjelnan kvalstasjon
18.08.14 - Nyhetssak:
Ei samla norsk fiskerihistorie har lenge vore eit sakn. Men ikkje no lenger. Tirsdag 19. august kjem verket som mange i lang tid har etterlyst.
Logo, Sjakk-OL.jpg
13.08.14 - Nyhetssak:
Sjakk-OL hadde ikke vært det samme uten UiT. Alt av nettverksutstyr er lånt fra campus.
beskyttelsesdrakt-ingress.jpg
13.08.14 - Nyhetssak:
Rundt 660 mennesker er dokumentert å ha dødd av ebolaviruset siden utbruddet startet i Vest-Afrika. Til sammenligning dør 50.000 av rabies og 480.000 av malaria i samme region hvert år.
13.08.14 - Nyhetssak:
Hele 542 internasjonale studenter har takket ja til studieplass ved UiT Norges arktiske universitet. De kommer fra 66 forskjellige land.
1-15 av 45 | Neste 15 Siste 15 | Arkiv

Publikasjoner: