Nyheter fra Universitetet i Tromsø

SFI_logo.gif
21.11.14 - Nyhetssak:
UiT er tildelt et nytt Senter for forskningsdrevet innovasjon fra Norges forskningsråd.
Erling Roland, mobbeprofessor
27.11.14 - Nyhetssak:
Skoler som har lite mobbing, har ofte en god ledelse, en god lærerkultur og god klasseledelse. Skoler med mye mobbing har ofte det motsatte.

Umodne pupper crop.jpg
26.11.14 - Nyhetssak:
Pupper blir sett på som umodne helt frem til første graviditet. Om du røyker før du får ditt første barn, risikerer du derfor å få brystkreft senere i livet.
Professor Arvid Viken ved UiT Norges arktiske universitet.
26.11.14 - Nyhetssak:
Havets sølv kan bli til gull for turistbransjen om fokuset ligger på kvalitet i stedet for kjapp profitt når hvalene følger silda inn i fjordene i nord. Det var budskapet til hvalsafaribransjen på en workshop der forskere fra UiT Norges arktiske universitet inviterte til dialog med turistbransjen.
overvekt crop.jpg
25.11.14 - Nyhetssak:
Nå kommer de første resultatene fra den store helse- og livsstilsundersøkelsen (SAMINOR2) som har involvert 6004 nordlendinger.
julegaver crop.jpg
25.11.14 - Nyhetssak:
– Denne oversvømmelsen av gaver i desember er ikke bra for barna og jeg liker ikke utviklingen. Den er uheldig.
energistipendvinnere_2014_ingress.png
24.11.14 - Nyhetssak:
Tre masterstudenter ved UiT ble i dag 20.000 kroner rikere.
Når speilbildet lyver kvadratjpg.jpg
24.11.14 - Nyhetssak:
Norsk filminstitutt ble så begeistret for filmen «Når speilbildet lyver» at de velger å vise filmen i Oslo denne uken. Filmen er lagd av tre mediestudenter fra UiT og handler om samisk Kine som vil leve som en mann og starter en tøff reise for å bli Chris Nicolas.
Steilneset Memorial
24.11.14 - Nyhetssak:
350 år etter at hekseprosessene i Finnmark var på sitt verste, blir kvinner rundt om i verden fortsatt anklaget for trolldom og heksekunst – og drept. Også derfor mener professor Liv Helene Willumsen at boken Steilneset Memorial er viktig.
21.11.14 - Nyhetssak:
– Det er mye godt nytt for universitetene i budsjettavtalen, blant annet nye studenboliger, 100 stipendiatstillinger og fjerning av studieavgift, sier rektor Anne Husebekk.
Professor Nils Aarsæther ved UiT
21.11.14 - Nyhetssak:
Halvparten av rådmennene i Norge har partipolitisk bakgrunn, og mange av dem fortsetter med politisk arbeid i rollen som rådmann, viser en landsomfattende undersøkelse fra UiT Norges arktiske universitet.
Joar Vittersø.jpg
21.11.14 - Nyhetssak:
– Lykken er ikke bare å være fornøyd, mener tromsøprofessor.
SteffenBerg_AbhikGhosh_ingress.jpg
20.11.14 - Nyhetssak:
Mange har et anstrengt førstemøte med faget uorganisk kjemi. Det ønsker professor Abhik Ghosh og realfagslærer Steffen Berg å gjøre noe med - ved å fornye undervisningsmetoden.
bamse crop.jpg
20.11.14 - Nyhetssak:
Premature barn er så vanskelig å tolke at usikkerheten foreldrene føler kan påvirke samspillet gjennom hele barndommen.
Hvalturismen tar av i Tromsø
19.11.14 - Nyhetssak, TMU Forskning:
Hvordan kan sikkerhet, miljø og økonomiske interesser forenes når hvalene kommer? Det er tema når forskere fra UiT  inviterer til workshop i Tromsø tirsdag 25. november.
Anita 2014 (5).jpg
18.11.14 - Nyhetssak:
Pasientgrupper som ikke har tilbud om god konvensjonell behandling oppsøker ofte det alternative markedet.
Gudrun Nilsen crop.jpg
18.11.14 - Nyhetssak:
Smertepasienter blir ofte navere, selv om de ønsker å jobbe.
1-15 av 47 | Neste 15 Siste 2 | Arkiv

Publikasjoner:
Magasinet Labyrint Magasinet Ottar Podium - FoU-magasin fra Det kunstvitenskapelige fakultet Studentavisen Utropia

Finn nyhetssak:

UiT på twitter