Nyheter fra Universitetet i Tromsø

Mohn.jpg
23.01.15 - Nyhetssak:
Ved UiT jubles det for den svært generøse gaven. Pengene skal gå til forskning.
Luis400.jpg
23.01.15 - Nyhetssak:
Informatiker Luis Fernandez-Luque har utviklet en søkemotor for å skille relevant helseinformasjon fra useriøse innlegg.

Teknologi.jpg
22.01.15 - Nyhetssak:
11. februar arrangeres konferansen «Jenter og teknologi» der målet er å inspirere jenter til å velge studier innen realfag og teknologi.
FyrstAlbert_sim_ingress3.jpg
22.01.15 - Nyhetssak:
Prinsen av Monaco fikk selv stå ved roret da cruiseskipet «Freedom of the Seas» skulle brytes løs fra isen.
sofasitting_tvslave_cropped_COLOURBOX3643650.jpg
22.01.15 - Nyhetssak:
Du får blant annet vite mer om måling av stillesitting og fysisk aktivitet.
løvebrøl.jpg
22.01.15 - Nyhetssak:
Å ta ergoterapiutdanning kan faktisk inkludere afrikanske løvebrøl og krokodilleburger.
BBrende_crop.jpg
21.01.15 - Nyhetssak:
Utenriksminister Børge Brende besøkte denne uken Arktisk senter for ubemannede fly. Han fikk se og høre hvordan droner kan spille en viktig rolle i Arktis i nær framtid.
Anne-Husebekk
20.01.15 - Nyhetssak:
Samarbeid innen forskning, næringsliv og infrastruktur er avgjørende for en bærekraftig økonomisk vekst i skandinavisk Arktis. Det er konklusjonen i en ny rapport som legges fram i dag.
GENI 073A8585 copy copy.jpg
20.01.15 - Nyhetssak:
Klimaendringer og globalisering vil skape store forandringer i nord. Derfor starter UiT Norges arktiske universitet og University of Saskatchewan et internasjonalt masterprogram som skal bidra til nyskaping og vekst i nordlige lokalsamfunn.
Rapport. Persson og Husebekk
20.01.15 - Nyhetssak:
Den svenske ministeren for strategiske framtidsspørsmål og nordiske saker, Kristina Persson, tror det er mulig å lage en felles arktisk strategi for Norge, Sverige og Finland.
EIRA KVENSK BOK 073A0321 COPY kvadrat.jpg
20.01.15 - Nyhetssak:
300 år etter at de etablerte seg i Norge, har kvenene fått sin første bok om sitt eget språk – på sitt eget språk.
Hobbiten
19.01.15 - Nyhetssak:
Over en halv million fikk med seg UiTs reklamefilm som ble vist på kino over hele landet i desember.
mygg_crop.jpg
19.01.15 - Nyhetssak:
– Et mildere klima kan gjøre det lettere for både insekter, flåttarter og ukjente virus å overleve i Nord-Europa.
KETIL ZAC. kvadrat 073A0404.jpg
18.01.15 - Nyhetssak:
– Mens politikerne i nord har kranglet og Nord-Norge som region på mange måter har forvitra, har SpareBank 1 Nord-Norge vært en av få store samfunnsaktører som har prøvd å holde landsdelen samlet. De har også vært en sentral aktør i å forme det digimoderne Nord-Norge, mener historiker Ketil Zachariassen ved UiT Norges arktiske universitet.
welcome_poster_Arctic Frontiers.jpg
16.01.15 - Nyhetssak:
For the media: UiT the Arctic University of Norway and the Fram Centre offer a long list of experts at Arctic Frontiers 2015 Climate and Energy.
Flag_of_Edward_England1.jpg
16.01.15 - Nyhetssak:
De plyndret handelsskip, tok gisler og etterlot seg en skrekkslagen kystbefolkning. Det kan høres ut som en Hollywoodfilm, men er en høyst virkelig del av nordnorsk historie.
UiTSoMe
15.01.15 - Nyhetssak:
For første gang tilbyr UiT et eget kurs i sosiale medier.
1-15 av 46 | Neste 15 Siste 1 | Arkiv

Publikasjoner:
Magasinet Labyrint Magasinet Ottar Podium - FoU-magasin fra Det kunstvitenskapelige fakultet Studentavisen Utropia

Finn nyhetssak:

UiT på twitter