Nyheter fra Universitetet i Tromsø

Wenche-kjempeneskvadrat.jpg
27.05.15 - Nyhetssak:
Wenche Kjæmpenes har blitt ansatt som dekan for Finnmarksfakultetet. Hun får også et særlig ansvar for tilrettelegging av faglige aktiviteter i Finnmark for hele UiT.
barnehuske_crop.jpg
27.05.15 - Nyhetssak:
En overgrepssak mot barnehagebarn ryster Tromsø, og nå ser man viktigheten av å ha kursede fagfolk som kan snakke med de rammede barna.

Web+Summit+Dublin.jpg
27.05.15 - Nyhetssak:
Da Clara Beate Malm fikk økonomisk støtte for å reise til Nice i fjor sommer, ante hun lite om at dette skulle bli starten på et gründereventyr med uante muligheter for fremtiden.
RINKEBY borjeehrstrand-240x300 copy.jpg
27.05.15 - Nyhetssak:
Da Börje Ehrstrand ble rektor på Stockholms verste forstadsskole, startet han en forvandling som i dag omtales som «Mirakelet i Rinkeby». Tirsdag kommer han til UiT for å fortelle framtidens lærere at de ikke må bli undervisningsmaskiner.
HiN-HaraldGroven-Flickr1-mini.jpg
26.05.15 - Nyhetssak:
Styret ved Høgskolen i Narvik har enstemmig besluttet å gå videre med den påbegynte fusjonsprosessen med UiT.
DSC_0009.NEF.jpg
26.05.15 - Nyhetssak:
Nettstudenter i fysikk ved UiT kan for første gang ta skoleeksamen fra sofaen.
eldreskilt.jpg
26.05.15 - Nyhetssak:
Depresjon er en risikofaktor for å utvikle demens. Det viser en fersk gjennomgang av internasjonale studier.
Kong_Harald_foto_Sølve Sundsbø_Det kongelige hoff
26.05.15 - Nyhetssak:
Kong Harald åpner i morgen utstillingen om livet i havet under polarnatta på Anchorage Museum.
ABCEirikWLindblad.jpg
22.05.15 - Nyhetssak:
Eirik Wasmuth Lundblad er nytilsatt leder av Arctic Biodiscovery Centre ved UiT Norges arktiske universitet.  Han blir motoren i UiTs satsing på å skape verdier av organismer fra havet.
Ergojub+-+backdrop.jpg
22.05.15 - Nyhetssak:
I år er det 25 år siden ergoterapeututdanninga startet opp i Tromsø, og bursdagsbarnet ble feiret med en jubileumskonferanse to dager til ende.
HiN-HaraldGroven-Flickr1-mini.jpg
21.05.15 - Nyhetssak, Fusjonssak:
UiT bekrefter at Narvik får et eget teknologisk fakultet etter en fusjon.
kvadrat PIPPI P13A4975.jpg
21.05.15 - Nyhetssak:
Takket være Pippi Langstrømpe har kildinsamisk fått sin første ordbok med fokus på hverdagsspråk. Det kan berge språket fra å dø ut.
AnneHusebekk-mini.jpg
20.05.15 - Nyhetssak, Fusjonssak:
UiT er inne i spennende fusjonssamtaler med høgskolene i Harstad og Narvik. Neste uke blir det klart om Narvik vil med.
Midnattsol-square.jpg
20.05.15 - Nyhetssak:
Fra 20. mai gjør midnattssola tromsøværinger døgnville. Sol døgnet rundt undertrykker produksjonen av melatonin, hormonet som forteller kroppen vår når det er natt.
skolebesøk.crop.jpg
20.05.15 - Nyhetssak:
Virkelige menneskeorganer, smertetest og rusbriller er bare noe av det som møter ungdommer som kommer på besøk til UiT.
uersquare.jpg
19.05.15 - Nyhetssak:
Temperaturen i Barentshavet stiger og Tromsø-forskere har funnet ut at fiskesamfunn flytter seg opp til fire ganger så raskt som FNs klimapanel anslår.
jordkloden.jpg
19.05.15 - Nyhetssak:
Framtidsdrømmen til Richard Horton er en verden uten humanitære katastrofer. Han tror det kan oppnås hvis universitetene og andre organisasjoner verden over forplikter seg til handling.
1-15 av 48 | Neste 15 Siste 3 | Arkiv

Publikasjoner:
Magasinet Labyrint Magasinet Ottar Podium - FoU-magasin fra Det kunstvitenskapelige fakultet Studentavisen Utropia

Finn nyhetssak:

UiT på twitter