Spillprogrammerer

Som spillprogrammerer planlegger, utvikler og programmerer du spillopplevelser. Jobben består først og fremst i å utvikle programvaren og verktøyet som spilldesigneren trenger for videre utvikling av spillet.

Arbeidsoppgavene kan variere fra for eksempel å få en av spillets karakterer til å bevege seg naturlig til å programmere lysforholdene i spillet.

Veien til å bli spillprogrammerer er mange. Mange er utdannet innen informatikk eller annen datateknisk utdanning. Flere institusjoner i Norge tilbyr egne spillrelaterte utdanninger.

Spillprogrammerere jobber først og fremst i bedrifter innen spillindustrien. Mange jobber som programutviklere i bedrifter der visuelle virkemidler og multimedia benyttes. Med utdanning innen spillteknologi er du også attraktiv i andre industrier som for eksempel olje, kraft og mobiltelefoni. Du kan jobbe både i norsk og internasjonalt næringsliv.

 

Som spillprogrammerer har du god forståelse for teknologien som benyttes innen spill, og er ansvarlig for spillmotoren som påvirker spillets kvalitet og levetid. Du har også kunnskap om ulike sjangre og ulike typer spill.

Som spillprogrammerer må du jobbe strukturert, både alene og i samarbeid med andre.

Lønnen varierer avhengig av hvor du er ansatt, og hvilken utdanning og bakgrunn du har.

Yrkesbeskrivelsen er basert på åpne data fra utdanning.no og er underlagt Norsk lisens for offentlige data (NLOD). Teksten vedlikeholdes på yrkessidenutdanning.no
Denne siden er sist oppdatert null
Informasjonen om yrket er hentet fra utdanning.no

Skip to main content